Anasayfa


28-07-2021
Kaklamanis, azınlık vekiline İstanbul Rumları üzerinden sataştı!
Meclis Başkan Yardımcısı, azınlık eğitimi hakkında konuşan İlhan Ahmet’e İstanbul Rum Azınlığı üzerinden sataşması şaşkınlık yarattı.
28 Temmuz 2021 Çarşamba

Meclis Başkan Yardımcısı, azınlık eğitimi hakkında konuşan İlhan Ahmet’e İstanbul Rum Azınlığı üzerinden sataşması şaşkınlık yarattı.

Meclis Başkan Yardımcısı Nikitas Kaklamanis’in, meclis kürsüsünde Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili konuşmasını tamamladıktan sonra Rodop milletvekili İlhan Ahmet’e sataşması dikkat çekti.

Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yasa tasarısıyla, azınlık okullarının diğer okullara verilen imkanların dışında tutulmasını eleştiren milletvekili İlhan Ahmet’in konuşmasını tamamlamasıyla, oturumu yöneten Meclis Başkan Yardımcısı Kaklamanis’in, İstabul Rum azınlığıyla ilgili sözleri şaşkınlık yarattı. YDP’li meclis başkan yardımcısı Kaklamanis’in, “Umarım İlhan bey İstanbul’daki Zografion ve Zappion azınlık okullarının haklarını da savunuyordur.” sözleri soru işaretlerine neden oldu.

Hazırlanan yasa tasarısıyla ülke genelindeki okullara bazı imkanların tanındığını ancak azınlık eğitiminin bunun dışında tutulduğunu ve böylelikle azınlık aleyhine ayrımcılık yapıldığını dile getiren Rodop milletvekili İlhan Ahmet, söz konusu yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

İlhan Ahmet konuşmasını yaptığı sırada oturumu yöneten Meclis Başkan Yardımcısı, “İlhan beyin söylediklerini ben de büyük bir dikkatle dinledim. İnanmak istiyorum ki aynı şevkle İstanbul’daki azınlık okullarının haklarını da savunuyordur, Zografion ve Zappion’un da haklarını savunuyordur. Çünkü onların hakları yok.” dedi.


Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun