Anasayfa


29-07-2021
10 haneli Türk köyündeki camiye 104 bin euroluk ceza!
İskeçe’nin 10 hanelik Türk köyü Küçük Davutlu’daki camiye yaklaşık 104 bin euro ceza kesildi.
29 Temmuz 2021 Perşembe

İskeçe’nin 10 hanelik Türk köyü Küçük Davutlu’daki camiye yaklaşık 104 bin euro ceza kesildi. İmar Müdürlüğü, camiyle aynı arsada yer alan eski okul binasının camiye dönüştürüldüğü, cami için minare yapıldığı ve izinsiz çardak yapıldığı iddiasıyla köy mütevellisine yaklaşık 104 bin euroluk para cezası verdi.

İskeçe’nin en az nüfusa sahip Türk azınlık köylerinden biri olan Davutlu’daki soydaşlar olay karşısında şaşkın. Davutlu mütevelli heyetinin avukatı Ahmet Kara konuyla ilgili olarak GÜDEM’e konuştu.

Okulun kesinlikle camiye dönüştürülme gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden avukat Kara, mühendisle yapılması gereken çalışmaları tamamladıktan sonra itiraz dilekçesini sunacaklarını söyledi.

Davutlu köyü camii için kesilen cezayla ilgili olarak bilgi veren avukat Ahmet Kara şunları dile getirdi: “Küçük Davutlu köyünde aynı arsa içerisinde iki katlı okul binası ve tek katlı bir cami bulunuyor. Okul binasının giriş katı okulun faal olduğu dönemde, okulda görevli öğretmen tarafından ev olarak kullanılıyordu. Okul uzun yıllardır faal değil. Yani okul kapalı.
Yıllar önce köyün bağlı olduğu Topiros Belediyesi okulun çatısını onarmış ve aynı zamanda giriş kapısının önüne yağmurdan korunma amaçlı bir çardak yapmış. 2008 yılında mütevelli heyeti cami binasını boyarken, okul binasının giriş katının dış cephesinin de sıvasını yenilemiş. Aynı zamanda merdiven ve minare inşa etmiş. Geçen yıl ise cami girişine iki demir çubuk üzerine elenit dediğimiz malzemeden bir çardak monte edilmiş.”

Köyde vakıf heyeti olmasına rağmen, caminin sahibinin görünmediğini belirten Kara şöyle devam etti: “İmar Müdürlüğünün İnhanlı karakolu ve Kültür Bakanlığının yazılarından sonra, 20 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı denetim sonrası, sözde iki katlı okulun kullanım amacının değiştirilerek camiye dönüştürülmesi, minare inşası ve iki tane çardak inşasının izinsiz olarak yapıldığı iddiasıyla 103.956,52 euro ceza verilmiş. Burada ilginç olan resmi vakıf heyeti var olmasına rağmen mal sahibi olarak bilinmeyen kişi (agnostos) olarak görünmesi. Aradan bir yıl geçtikten sonra atanmış müftülük aracılığı ile köyün mütevelli heyetine İmar Müdürlüğünden (Poleodomia) bu rapor teslim edilmiş. Söz konusu rapor poleodomianın iddiasına göre okul kapısına asılmış ve ilgili beş gün içerisinde bürolarına davet edilmiş. Ancak mütevelli heyeti hiçbir belge bulmadığını belirtmekte. Dolayısıyla bu tip cezalara karşı yapılacak itirazın 30 günlük süresi geçmiş olduğundan farklı bir dilekçe sunacağız. Burada özellikle belirtmeliyim ki, okul binası kesinlikle camiye dönüştürülmüş değil. Aynı zamanda iki çardaktan biri de, yani okul önünde olan belediye tarafından çok uzun zaman önce yapılmış. Diğer çardak ise iki demir çubuk üzerine elenit olarak yapılmış çok basit bir şey.”

Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı