Anasayfa

29-07-2021
T.C. vatandaşlarına yine izin çıkmadı
Yunanistan'ın T.C. vatandaşlarına yönelik seyahat yasakları bir kez daha uzatıldı.
29 Temmuz 2021 Perşembe

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan seyahat kısıtlamaları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan'a girişine bir kez daha izin çıkmadı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği 29 Temmuz Perşembe günü (bugün) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, T.C. vatandaşlarının Türkiye'den Yunanistan'a yönelik seyahat yasaklarının 5 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı: "Yunanistan ülkemize yönelik seyahat yasaklarını bu defa 5 Ağustos 2021 tarihine kadar uzatmıştır. Bu çerçevede, 20 Mart 2020 tarihinden itibaren İpsala - Kipi ve Pazarkule - Kastanies hudut kapıları vatandaşlarımızın geçişine kapalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın yanı sıra AB vatandaşlığı veya AB ülkelerinde oturum izni bulunan kişiler bu yasaktan muaf tutulmaktadır. Aynı şekilde, ülkemiz limanları ile Ege adaları arasında tarifeli deniz seferleri yapılmamaktadır.

Türkiye ile Yunanistan arasında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması henüz uygulamaya konulmamıştır.

Bu çerçevede zorunlu ve istisnai koşullar haricinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan'a giriş yapması mümkün değildir."

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliği seçimleri yapıldı

Rodos’ta 23 Nisan coşkusu

Selanik Derneğinde Kadınlar Günü buluşması

Macron’dan Yunanistan’a destek vaadi

Borçlara 72 taksit geri geliyor

İTB genel kurulu yarın

AB Konseyi Başkanı Costa: Avrupa enerji bağımsızlığını sağlamalı

Eyaletten kuduz aşısı açıklaması

Topsidis, Doğu Makedonya - Trakya’daki ticaret temsilcileriyle görüştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde genel kurul heyecanı

Yassıköy Belediyesinden çocuklara özel şenlik

Gümülcine’de ’Gelenekten Geleceğe’ paneli ve 23 Nisan resepsiyonu