Anasayfa

15-12-2015
Gümülcine ve İskeçe müftüleri Türkiye'de temaslar bulundu
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, 7-10 Aralık tarihleri arasında, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın davetlisi olarak Kayseri ve Konya'yı ziyaret ettiler.
15 Aralık 2015 Salı



İlk olarak Kayseri'yi ziyaret eden müftüler, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven’in rehberliğinde bir dizi temaslarda bulundular. Müftüler temasları sırasında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk’ü, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır’ı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamlarında ziyaret ettiler.

Kayseri’nin yerel televizyonu olan TV Kayseri’de bir programa katılan müftüler, Batı Trakya’yı tanıtarak Kayserili'leri Batı Trakya’ya davet ettiler. Kayseri İl Valisi Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, müftüleri Kayseri’de görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Müftüler de, Kayseri’de Kur’an Kursu, kız yurdu, cami ziyaretleri ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni gezdiklerini ve çok etkilendiklerini belirterek teşekkürlerini sundular.

Daha sonra Konya’ya geçen müftüler ziyarete, Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi ile başladılar. Merkez müdürü Ahmet Poçanoğlu’nu makamında ziyaret eden müftüler ardından, Konya Yeni Haber Gazetesi’ne geçerek Kon TV de bir söyleşiye katıldılar. Konya İl Valisi Muammer Erol’u ziyaret ettikten sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen konferansta konuşan müftüler Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği Hz. Mevlana’nın 742. vuslat yıldönümü etkinliklerine katıldılar.

Müftüler Türkiye'deki temaslarının ardından, 10 Aralık Perşembe günü Batı Trakya’ya döndüler.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı