Anasayfa

31-07-2021
DEB Partisi: 'Azınlık eğitimine bir darbe daha'
DEB Partisi mecliste kabul edilen eğitim yasasına tepki gösterdi.
31 Temmuz 2021 Cumartesi

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen okulların ve eğitimcilerin seviyelerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili yasa tasarısı hakkında açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, "Lozan Antlaşması'nın açıkça belirttiği azınlık okullarını kurma, yönetme ve denetleme hakkının hiçe sayıldığını bir kez daha görmekteyiz." denildi.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından okulların ve eğitimcilerin seviyelerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili yasa tasarısı mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. İlgili yasaya göre, Batı Trakya Türk Azınlık okulları devlet okullarına kıyasla tüm imkanların dışında tutulurken başka kurum ve dernekler ile işbirliği yapmaları yasaklanmakta, bağış yoluyla da gelir elde etmeleri engellenmektedir.

Lozan Antlaşması'nın açıkça belirttiği Azınlık okullarını kurma, yönetme ve denetleme hakkının hiçe sayıldığını bir kez daha görmekteyiz.

Ülkemiz Yunanistan'ı Lozan Antlaşması'nı tam ve eksiksiz bir şekilde uygulamaya ve bu ayrımcı politikalardan bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz."

Haberler


Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”

İkinci Fırsat Okullarına kayıtlar başladı

Caner İmam “Eve Yardım” programında çalışanları ziyaret etti

Yargıçlar Birliğinden hükümetin sığınmacı yasa tasarısına tepki

Edirne’deki sınır kapılarından 4 milyondan fazla yolcu geçiş yaptı

EEDA’dan Yunanistan’a hukukun üstünlüğü uyarısı

Kozlukebir Belediyesinden düşük gelirli ailelere ekonomik yardım

Onur Kara İsmail Birlik Listesi’nden istifa etti

Yurtdışında yaşayan vatandaşların AFM çıkmazı meclis gündeminde

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Mevlid Kandili mesajı