Anasayfa

31-07-2021
Çocuk parası için başvuru platformu açıldı
Yardım miktarı yıllık gelire göre hesaplanacak.
31 Temmuz 2021 Cumartesi

Devlet tarafından çocuklu ailelere verilen çocuk yardımı için başvuruların yapıldığı elektronik platform açıldı. Hak sahipleri başvurularını idika.gr veya opeka.gr adresleri üzerinden taxisnet şifreleri ile yapabilecek.

Ailelere verilecek yardım miktarı bir önceki yılın gelir beyannamelerine (forologiki dilosi) göre hesaplanacak. Bu yılki vergi beyannamelerini tamamlayanlar için miktar 2020 yılının gelirlerine göre, henüz beyannamelerini sunmayanlar için ise yardım miktarı 2019 yılının gelirlerine göre hesaplanacak. Bu yılki gelir beyannamelerini yaptıktan sonra hak sahiplerinin alacağı yardım miktarı, gelirlerinin azalması veya artması durumunda otomatik olarak belirlenecek ve tekrar başvuru yapmaya gerek kalmayacak.

Başvuru yapacak ailelerin tüm bireylerinin geçerli AMKA numaraları olması gerekiyor. AMKA numaralarının geçerli olup olmadığı www.amka.gr adresinden kontrol edilebiliyor.

Çocuk parası ve başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/ adresinden alınabilir.

Haberler


Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler

Ilıca’da geleneksel Hıdırellez coşkusu