Anasayfa

04-08-2021
Aşı olanların yüzde 1’inden azı koronavirüse yakalandı
ABD’de yapılan bir araştırma, koronavirüse karşı tam aşılı olan kişilerin yüzde 1’inden azının virüs kaptığını ortaya koydu.
4 Ağustos 2021 Çarşamba

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine dayanarak Kaiser Family Foundation tarafından yapılan araştırmaya göre, koronavirüs vakalarının yüzde 90’dan fazlası ile hastaneye başvuranların ve ölümlerin yüzde 95’i aşı yaptırmayan kişilerde görüldü.

Aşı yaptıranların sadece yüzde 0,004’ünden azı virüs nedeniyle hastaneye başvururken, yüzde 0,001’den az kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Aşı yaptıranların nadiren virüse yakalandığına ve bu oranın aşılı kişilerde yüzde 1’in altında olduğuna dikkat çekilen araştırmada, aşı yaptıran 163 milyondan fazla kişiden yaklaşık 6 bin 600 kişide Kovid-19 görüldüğü belirtildi.

Haberler


AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti

Türkan bebek anısına yarışma düzenlendi

“Dijital Sağlık Asistanı” tanıtıldı

“Toplum Öncüleri Ödülleri” dördüncü kez sahiplerini buluyor

SİRİZA’dan “Yunanistan Eurovision’dan çekilsin” çağrısı

Olimpiakos, Monte Morris’i kadrosuna kattı

İki yeni gölet için Yassıköy Belediyesinden teklif

Danimarkalı sperm bağışçısına ait kanser riski taşıyan gen Yunanistan’da dört çocukta tespit edildi

Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail’den silah alımını sürdürecek

Eylem yapmak isteyen çiftçilere polis müdahalesi