Anasayfa

05-08-2021
Baran'dan Küçük Davutlu köyüne destek
İskeçe ili KİNAL Milletvekili Burhan Baran, 104 bin euroluk para cezasıyla gündeme gelen İskeçe'nin Küçük Davutlu köyünü ziyaret etti.
5 Ağustos 2021 Perşembe

İskeçe ili KİNAL Milletvekili Burhan Baran, 104 bin euroluk para cezasıyla gündeme gelen İskeçe'nin Küçük Davutlu köyünü ziyaret etti.

Baran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Küçük Davutlu camiinde vuku bulan, iddalara göre ilkokulun camiye çevrilmesi ve kaçak yapıdan dolayı gönderilen olağanüstü bir cezanın sebebini, bu köyümüzdeki sorunu yerinde tespit etmek için köyümüzü ziyaret ettim.

İddaların gerçekle bağdaşmadığını, bu köyümüzün camisinin yıllardır faal olduğunu, idda edildiği gibi okulun cami yapılmadığını, okul ve sınıfların yaklaşık 20 sene önce şimdi olduğu gibi aynı sebeplerden dolayı kapatılmasına rağmen okulda sınıfların, hatta içindeki sıra, araç gereçlerin bile mevcudiyetini yerinde tespit ettim." ifadelerini kullandı.

Barant, mütevelli heyeti başkanından konuyla ilgili bilgi aldı ve başlatılan hukuk mücadelesinde her konuda yanlarında olduğunu iletti.

Baran daha sonra Büyük Davutlu'daki camiyi de ziyaret etti.

İmar Müdürlüğü, 10 hanelik Küçük Davutlu'da camiyle aynı arsada yer alan eski okul binasının camiye dönüştürüldüğü, minare ve izinsiz çardak yapıldığı iddiasıyla köy mütevellisine yaklaşık 104 bin euroluk para cezası kesmişti.




Haberler


AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti

Türkan bebek anısına yarışma düzenlendi

“Dijital Sağlık Asistanı” tanıtıldı

“Toplum Öncüleri Ödülleri” dördüncü kez sahiplerini buluyor

SİRİZA’dan “Yunanistan Eurovision’dan çekilsin” çağrısı

Olimpiakos, Monte Morris’i kadrosuna kattı

İki yeni gölet için Yassıköy Belediyesinden teklif

Danimarkalı sperm bağışçısına ait kanser riski taşıyan gen Yunanistan’da dört çocukta tespit edildi

Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail’den silah alımını sürdürecek

Eylem yapmak isteyen çiftçilere polis müdahalesi