Anasayfa

17-12-2015
DEB Partisi imza kampanyası başlatıyor!
DEB Partisi sorunların çözümü için imza kampanyası başlatıyor.
17 Aralık 2015 Perşembe

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın sorunlarıyla ilgili imza kampanyası başlatıyor. DEB Partisi, ekonomi, işsizlik, siyasi temsil, azınlık eğitimi, milli kimliğin inkarı, müftülük, vakıflar, dernekleşme özgürlüğü sorunlarına çözüm talebiyle imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada partinin daha önce Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yer alan adayların katılımıyla yapılan toplantıda oybirliğiyle imza kampanyası başlatılması kararının aldığı hatırlatıldı.

"DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINA İNANAN HERKES KAMPANYAYA KATILMALI"

"Alınan karar gereği başlatılan bu imza kampanyasında talep edilen haklar; ekonomi, işsizlik, siyasi temsil, azınlık eğitimi, milli kimliğin inkarı, müftülük, vakıflar, dernekleşme özgürlüğü gibi temel sorunları kapsamaktadır" denilen DEB Partisi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Hak arama yolunda başlatılan bu imza kampanyası boyunca DEB Partisi yöneticileri köyleri ziyaret edeceklerdir. Ancak imza kampanyasına iştirak etmek isteyenler, DEB Partisi Genel Merkezi'nden ve DEB Partisi İl Teşkilatlarından geçerek imza verebilirler. Hak aramak için başlatılan bu imza kampanyasına demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine, insanca ve kardeşçe yaşamaya ve vatandaşlar arasında eşitliğe inanmış herkesi davet ediyoruz."

"GAYEMİZ HAKLARIMIZA KAVUŞMAK, ÜLKEDE EŞİT VATANDAŞLAR OLARAK YAŞAMAK"

Lozan antlaşmasıyla azınlığa verilmiş haklara kavuşmak ve ülkede eşit vatandaşlar olarak yaşamanın amaçlandığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "Gayemiz bu ülkede 1923 Lozan Antlaşması ile azınlığa verilmiş tüm haklarımıza kavuşmak, eşit vatandaşlar olarak bu ülkede yaşamak ve bu ülkeye her Yunan vatandaşı gibi hizmet etmektir.DEB Partisi halkın da desteği ile azınlığın daha güzel günler görmesi için imza kampanyası başlattı.

Azınlık, bu sorunlar çözülmeden sağlıklı ve mutlu bir yaşam süremez diyorsanız!

Evlatlarınızın daha güzel günlerde yaşamasını istiyorsanız!

Ben de bu ülkede eşit vatandaş olarak yaşamak istiyorum diyorsanız!

Yasaların, uluslararası anlaşmaların azınlığa verdiği haklardan yararlanmak istiyorsanız!

Bu ülkede ve bu bölgede biz de varız demek istiyorsanız!

Bu kampanyaya olanca GÜCÜNÜZLE destek vermelisiniz!

Biliniz ki; el ele verdiğimizde çok daha güçlüyüz!"


Haberler


Girit’te çiftçi eylemleri büyüdü: Havalimanları kapandı, olaylar çıktı

“Evliliğe İlk Adım” eğitim programı başladı

Hüseyin Bandak’ın ölümüne neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Çiftçi eylemleri tır trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor

Hüseyin Bandak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç akademik perspektifle ele alındı

Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında