Anasayfa

17-12-2015
İngiltere Büyükelçisi'nden Batı Trakya ziyareti...
İngiltere'nin Atina Büyükelçisi John Kittmer, Batı Trakya'yı ziyaret ederek temaslarda bulundu.
17 Aralık 2015 Perşembe



Kittmer, 15 - 16 Aralık tarihlerinde Meriç, Rodop ve İskeçe'de ziyaretlerde bulundu. Kittmer, Batı Trakya temasları sırasında azınlıktan Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ile Trakya'nın Sesi gazetesi ile biraraya geldi.

Büyükelçi Kittmer, Gümülcine'de Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis'i ziyaret ederek, bölgenin ekonomisi hakkında bilgi aldı. Kittmer, Gümülcine Belediyesi'ni de ziyaret ederek, belediye başkanı Yorgos Petridis'le görüştü.

İngiletere'nin Atina Büyükelçisi John Kittmer, 15 Aralık Salı günü Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret etti. Konuyla ilgili olarak dernekten yapılan açıklamada "Yaklaşık bir saat süren ziyarette Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın karşılaştığı sorunlar yönetim kurulu tarafından büyükelçiye aktarıldı." ifadesine yer verildi.

Büyükelçi Kittmer, 16 Aralık Çarşamba günü ise İskeçe'de Trakya'nın Sesi gazetesi sahibi Abdülhalim Dede ve gazete çalışanlarıyla biraraya geldi. Trakya'nın Sesi'nden yapılan açıklamada "Gazetemiz ekibi büyükelçi Kittmer’le öğle yemeğinde biraraya geldi. Yaklaşık iki saat süren çalışma yemeğinde büyükelçi Kittmer’e Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının temel sorunları dile getirildi." denildi.

Haberler


OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet

Birlikte yaşamanın etik dili nasıl kurulabilir?

Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor