Anasayfa

17-12-2015
Başbakan Çipras, bölge milletvekilleriyle görüştü
Başbakan Aleksis Çipras, partisinin Doğu Makedonya Trakya Eyaleti'ndeki milletvekilleriyle biraraya geldi.
17 Aralık 2015 Perşembe

14 Aralık Pazartesi akşamı Maksimu sarayındaki görüşmeye Meriç, Rodop, İskeçe, Kavala ve Drama illerinden seçilen 12 SİRİZA milletvekili katıldı. görüşmeye SİRİZA partisinin azınlık milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek'in de katıldığı kaydedildi. Görüşmede Başbakanın yakın çalışma arkadaşlarının da hazır bulunduğu bildirildi.

Üç saatten fazla süren görüşmede Başbakan Çipras'ın milletvekilleriyle Doğu Makedonya Trakya bölgesinin sorunlarını görüştüğü ve bölgeyi ilgilendiren kalkınma konularını ele alındığı ifade edildi. Görüşmede ayrıca milletvekillerinin seçildikleri illerin sorunlarını da Başbakana aktardıkları belirtildi.

Bu arada Başbakan Çipras'ın bölgen milletvekilleriyle yaptığı görüşmede azınlık konularının da ele alındığı belirtildi. Ayrıca, yerel meselelerle ilgili olarak milletvekilleri, hükümet ve başbakan arasındaki koordinasyonun da masaya yatırıldığı ifade edildi.


Haberler


Girit’te çiftçi eylemleri büyüdü: Havalimanları kapandı, olaylar çıktı

“Evliliğe İlk Adım” eğitim programı başladı

Hüseyin Bandak’ın ölümüne neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Çiftçi eylemleri tır trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor

Hüseyin Bandak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç akademik perspektifle ele alındı

Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında