Anasayfa

19-12-2015
NATO’da Büyükelçi İldem’e üst düzey görev
Türkiye'nin AGİT Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem, Kamu Diplomasisinden Sorumlu NATO Genel Sekreter Yardımcısı görevine getirildi.
19 Aralık 2015 Cumartesi

Türkiye Dişişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Tacan İldem’in söz konusu göreve seçilmesiyle, iki yıl aradan sonra bir bakanlık mensubunun NATO Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstleneceği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, NATO’daki üst düzey görevlerin, müttefikler arasında adil ve eşit bir şekilde paylaştırılmasına verilen öneme dikkat çekilerek, Büyükelçi İldem’in bu göreve getirilmesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

"Kamu diplomasisinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı, İttifak’ın kamu diplomasisi stratejilerinin geliştirilmesi ile müttefik ve ortak ülkelerin kamu diplomasisi politikalarının takibi açısından kilit rol oynamaktadır" ifadeleri kullanılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İttifak harekat ve politikalarının kamuoylarınca desteklenmesi ve NATO icraatının doğru olarak algılanması bakımından da kamu diplomasisi önem arz etmektedir. NATO’nun Büyükelçi İldem’in tecrübelerinden Genel Sekreter Yardımcısı olarak faydalanacak olması, ülkemizin İttifak'a verdiği önemin ve sağladığı katkıların bir başka somut göstergesini teşkil edecektir."

Tacan İldem, 1995 - 1999 yılları arasında Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nde maslahatgüzar olarak görev yapmıştı.

Haberler


Savaşın faturası Avrupa’ya: Enerji ve gıdada yeni zamlar kapıda

Zeybek’ten OPEKEPE skandalı hakkında sert eleştiriler

Batı Trakya Türkleri Homburg’daki iftar sofrasında buluştu

DMT Eyaletinden “EUFEAST” projesi için tanıtım toplantısı

Miçotakis: ‘Yunanistan için nükleer enerji artık masada’

Gümülcine Adliyesine bomba ihbarı

Hemetli köyünde gençlerden örnek iftar buluşması

İdadiye Türk Azınlık İlkokulu, okullar arası satranç turnuvasına ev sahipliği yaptı

Gümülcine polisi 11 kilodan fazla sentetik uyuşturucu ele geçirdi

Meschede’de Batı Trakya Türkleri iftar sofrasında buluştu

Müftüler Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Doğu Makedonya – Trakya’da turizm stratejisi tanıtıldı