Anasayfa

21-12-2015
Müftüler Dimetoka'da buluştu
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile Evros Bölgesi Din Görevlileri'nin ev sahipliğinde Türkiye ve ve Bulgaristan'dan bir grup müftü Evros ilinin Dimetoka şehrinde bir araya geldiler.
21 Aralık 2015 Pazartesi



Konuyla ilgili olarak Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlki geçtiğimiz haftalarda Bulgaristan Kırcaali'de gerçekleşen buluşmanın ikincisi Yunanistan'da tarihi dokusu yoğun olan Dimetoka'da 20 Aralık 2015 Pazar günü gerçekleşti. Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve Evros Bölgesi Din Görevlileri'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu buluşmaya, Edirne İl Müftüsü ve beraberindeki ilçe müftüleriyle din görevlileri, Bulgaristan'dan Kırcaali ve Koşukavak Bölge Müftüleri katıldılar" ifadelerine yer verildi.

Tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımının olduğu belirtilen buluşmada konuklar Dimetoka'nın tarihi eserlerini ziyaret ettiler. Ayrıca Dimetoka Belediye Başkanı Paraskevas Paçuridis ile görüşme fırsatı bulan heyet, özellikle tarihi eserlerin onarılmasıyla şehre kazandırılacak turizm potansiyeli üzerinde durdukları kaydedildi. Belediye başkanının heyetle yakından ilgilendiği ve turizmin artması için dini ve kültürel değerlerin korunması ve ziyarete açılmasının özellikle Türkiye'den gelecek ziyaretçiler için önemli olduğu belirtildi.

Müftülük açıklamasının son bölümünde "Yakın ilgileri için Belediye Başkanı'na teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı