Anasayfa

13-09-2021
DEB Partisi 30 yaşında
Dostluk Eşitik Barı (DEB) Partisi 30. yaşını kutluyor. Merhum Dr. Sadık Ahmet tarafından 13 Eylül 1991 tarihinde kurulan DEB Partisi, bugün (13 Eylül 2021 Pazartesi) itibarıyla 30 yaşını doldurdu.
13 Eylül 2021 Pazartesi

Konuyla ilgili olarak DEB Partisi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bundan 30 yıl önce rahmetli Liderimiz partimizin kurucusu ilk genel başkanımız Dr. Sadık Ahmet ve arkadaşları tarafından DEB Partisi kuruldu.

Halkımızın maruz kaldığı haksızlıklara karşı haklarını savunan, kurulduğu tarihten bu yana azınlığımızın çıkarları için mücadele eden DEB Partisi kurulduğu günden itibaren her daim demokrasi sınırları içerisinde hareket ederken Dr. Sadık Ahmet'in ilkelerinden ve davasından taviz vermeden yoluna devam etmiştir. 2014 ve 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan partimiz, özelikle Rodop ve İskeçe illerinde önemli oy oranlarıyla büyük bir başarı elde ederek haritayı kendi rengine boyamıştır. Bunun bir başlangıç olduğunu ve bir gün mecliste yer alacağımızın inancında olduğunu da vurgulamak isteriz.

Partimiz yaşça büyümeye devam ederken aynı zamanda yapmış olduğu faaliyetlerle de kendini geliştirmeye devam etmektedir. Örneğin EFA ve FUEN üyelikleri aracılığıyla Batı Trakya halkının Avrupa'da sesi olmuştur. Bununla birlikte yaptığı faaliyetlerle Gençlik kolu ve Kadınlar Kolunun güçlendirilmesi, saha çalışmalarıyla, Avrupa'da geliştirmiş olduğu iyi ilişkilerle, insan haklarının ihlaline karşı demokrasi çerçevesinde mücadelesine devam etmiştir ve edecektir.

Son olarak başta merhum Liderimiz Dr. Sadık Ahmet olmak üzere, vefat eden kurucularımıza Allahtan rahmet, hayatta olanlara ise sıhhatli bir ömür dileriz. 30. Yıla erişmemize en büyük desteği veren Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığımıza da teşekkürleri bir borç biliriz."

Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı