Anasayfa

13-09-2021
Miçotakis: 'Türkiye sınırındaki çelik çiti gerekirse uzatabiliriz'
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Selanik’te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkiler ve göçmen sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
13 Eylül 2021 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Selanik’te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkiler ve göçmen sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miçotakis, Türkiye sınırındaki çelik çiti gerekirse uzatabileceklerini söyledi.

Türkiye ve Yunanistan’ın özellikle göçmen sorununda menfaatlerinin büyük ölçüde paralel olduğunu savunan Miçotakis, 2021’de, bir önceki yıla göre Türkiye ile Yunanistan arasında daha az gerginlik yaşandığına dikkat çekti.

Miçotakis, ikili ilişkilerde gerilimden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’deki bazı adaları silahlandırması ve Türkiye’nin buna yönelik itirazına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Miçotakis, "Kendimizi savunma hakkımız müzakere edilemez." ifadesini kullandı.

Atina’nın, sınırlarını koruma stratejisini sürdüreceğini kaydeden Miçotakis, "Meriç’te inşa edilen çelik çiti gerekirse uzatabiliriz." dedi.

ÇİTİN UZUNLUÄžUNU 40 KİLOMETREYE ÇIKARILMIŞTI
Atina, düzensiz göçmen geçişini engellemek amacıyla Türkiye-Yunanistan arasındaki kara sınırına kurduğu çelik çitin uzunluğunu 40 kilometreye çıkarmış, çitin yapımı geçen Ağustos ayında tamamlanmıştı.

Haberler


Asimilasyona karşı direnişin 41. yılı: Bulgaristan Türkleri şehitlerini andı

Çiftçi eylemleri tatilcileri de etkiledi

Dendias İskeçe’de drone üretim tesisini inceledi

Bahçeköy ve Çörekköy gümrük kapıları yenileniyor

Yassıköy Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor

Rodop Eczacılar Odasının yeni başkanı Gülden Hüseyinoğlu oldu

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden hastanelerde görev yapan doktorlara maddi destek

Homburg Derneğinden Aile Gecesi

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan birlik ve gelecek vurgusu

Libya Silahlı Kuvvetleri Komutanı’nın bulunduğu uçak Ankara’da düştü: 8 ölü

Sinan Ahmet: “Talepler iletildi, somut cevap bekliyoruz”