Anasayfa

14-09-2021
Sınıfta vaka çıkarsa ne olacak?
Eğitim Bakanı Niki Kerameos, bir sınıfta Kovid-19 vakası çıkması durumunda haftada yedi test yapılacağını söyledi.
14 Eylül 2021 Salı

Eğitim Bakanı Niki Kerameos, yüz yüze eğitime başlayan okullarda Kovid-19 vakası çıkması durumunda ne yapılacağı konusunda, "Uluslararası trendi takip ediyoruz: aşı, zorunlu maske kullanımı ve çok sayıda test." dedi.

Kerameos, sınıfta koronavirüs vakası olduğunun doğrulanması durumunda, söz konusu sınıfta bulunan tüm öğrencilerin haftada yedi test yapacağını ve testlerin devlet tarafından ücretsiz sağlanacağını söyledi.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Eğitim Bakanı, "Uluslararası trendi takip ediyoruz: aşı, zorunlu maske kullanımı ve çok sayıda test." ifadelerini kullandı.

Kerameos, bir sınıfta vaka tespit edilmesi durumunda tüm çocuklara rapid test yapılacağını da sözlerine ekledi.

Önceliklerinin okulların açık kalması olduğunu belirten Kerameos, uzmanlarla sürekli irtibat halinde olduklarına da dikkat çekti.

Yürürlükte olan protokole göre, sınıftaki yarıdan fazla (%50+1) öğrencinin pozitif olması durumunda sınıf kapatılmasının söz konusu olduğunu tekrarlayan Kerameos, okulların tamamen kapatılmasının öngörülmediğini, devamsızlık durumları için de bir gevşeme olmayacağını belirtti.

Haberler


DMT Eyaletinden işletmelere yeni destek aracı: “Dışa Açılım Ofisi”

Yaz ayları için yeni zam dalgası uyarısı

Hebilköy’de 700 yıllık “Kırk Kurbanı” geleneği

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’ten karne günü mesajı

Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”