Anasayfa

14-09-2021
Sınıfta vaka çıkarsa ne olacak?
Eğitim Bakanı Niki Kerameos, bir sınıfta Kovid-19 vakası çıkması durumunda haftada yedi test yapılacağını söyledi.
14 Eylül 2021 Salı

Eğitim Bakanı Niki Kerameos, yüz yüze eğitime başlayan okullarda Kovid-19 vakası çıkması durumunda ne yapılacağı konusunda, "Uluslararası trendi takip ediyoruz: aşı, zorunlu maske kullanımı ve çok sayıda test." dedi.

Kerameos, sınıfta koronavirüs vakası olduğunun doğrulanması durumunda, söz konusu sınıfta bulunan tüm öğrencilerin haftada yedi test yapacağını ve testlerin devlet tarafından ücretsiz sağlanacağını söyledi.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Eğitim Bakanı, "Uluslararası trendi takip ediyoruz: aşı, zorunlu maske kullanımı ve çok sayıda test." ifadelerini kullandı.

Kerameos, bir sınıfta vaka tespit edilmesi durumunda tüm çocuklara rapid test yapılacağını da sözlerine ekledi.

Önceliklerinin okulların açık kalması olduğunu belirten Kerameos, uzmanlarla sürekli irtibat halinde olduklarına da dikkat çekti.

Yürürlükte olan protokole göre, sınıftaki yarıdan fazla (%50+1) öğrencinin pozitif olması durumunda sınıf kapatılmasının söz konusu olduğunu tekrarlayan Kerameos, okulların tamamen kapatılmasının öngörülmediğini, devamsızlık durumları için de bir gevşeme olmayacağını belirtti.

Haberler


ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap’ın annesi vefat etti

“Bulgar Zamanı” okuyucuyla buluştu

İTB Kadınlar Kolundan Kapadokya gezisi

Yunan müziğinin efsane ismi Marinella son yolculuğuna uğurlanıyor

“Erminio” geliyor: Şiddetli yağış, fırtına ve kar uyarısı

İskeçe Azınlık Ortaokulu–Lisesi öğrencilerinden Atina gezisi

Yerapetritis, Libya’nın Bingazi kentini ziyaret etti

Dr. Eylem Alioğlu muayenehanesini hizmete açtı

Zeybek, iptal edilen 1 milyon 742 bin euroluk ödeneğin akıbetini sordu

Hilmi Eren Sait güven tazeledi

Çınar Camii davasında yargılanan azınlık temsilcilerinden teşekkür mesajı

Temel Dini Bilgiler Yarışması tamamlandı