Anasayfa

14-09-2021
Sınıfta vaka çıkarsa ne olacak?
Eğitim Bakanı Niki Kerameos, bir sınıfta Kovid-19 vakası çıkması durumunda haftada yedi test yapılacağını söyledi.
14 Eylül 2021 Salı

Eğitim Bakanı Niki Kerameos, yüz yüze eğitime başlayan okullarda Kovid-19 vakası çıkması durumunda ne yapılacağı konusunda, "Uluslararası trendi takip ediyoruz: aşı, zorunlu maske kullanımı ve çok sayıda test." dedi.

Kerameos, sınıfta koronavirüs vakası olduğunun doğrulanması durumunda, söz konusu sınıfta bulunan tüm öğrencilerin haftada yedi test yapacağını ve testlerin devlet tarafından ücretsiz sağlanacağını söyledi.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Eğitim Bakanı, "Uluslararası trendi takip ediyoruz: aşı, zorunlu maske kullanımı ve çok sayıda test." ifadelerini kullandı.

Kerameos, bir sınıfta vaka tespit edilmesi durumunda tüm çocuklara rapid test yapılacağını da sözlerine ekledi.

Önceliklerinin okulların açık kalması olduğunu belirten Kerameos, uzmanlarla sürekli irtibat halinde olduklarına da dikkat çekti.

Yürürlükte olan protokole göre, sınıftaki yarıdan fazla (%50+1) öğrencinin pozitif olması durumunda sınıf kapatılmasının söz konusu olduğunu tekrarlayan Kerameos, okulların tamamen kapatılmasının öngörülmediğini, devamsızlık durumları için de bir gevşeme olmayacağını belirtti.

Haberler


ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Hukukun üstünlüğü sistematik olarak ihlal ediliyor”

Batı Nil virüsü vakalarına dikkat!

Mısırlı düzensiz göçmenlerden yardım çağrısı

Gümülcine’de Mevlit Kandili programları düzenlendi

İskeçe’de halk pazarı günü değişti

İskeçe Müftülüğünden Mevlit Kandili nedeniyle iki ayrı program

Şapçı Hamidiye Camii, Mevlit Kandili’nde yeniden ibadete açıldı

İskeçe’de basma tütünü alarm veriyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri sona erdi

Memkova’da yıllar sonra mahya etkinliği

Çipras’tan İsrail’e yaptırım ve Filistin’i tanıma çağrısı

Batı Nil virüsü vakalarındaki artış nedeniyle sivrisinek uyarısı yapıldı