Anasayfa

14-09-2021
Salıncak'ta kurban geleneği yoğun katılımla yaşatıldı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
14 Eylül 2021 Salı

Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehrikoz ile Salıncak köyleri arasında yüzyıllardan bu yana düzenlenen "Salıncak Kurbanı" bu yıl 12 Eylül Pazar günü yapıldı.

Salıncak halkının hazırlayıp sunduğu kurban etkinliğinde katılımcılara bakırlama adı verilen geleneksel et yemeği ikram edildi.

Etkinliğe, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, milletvekili İlhan Ahmet'i temsilen Mehmet Berat, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediyesi’nin Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haseki, bölgenin kanaat önderleri ile Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ve eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafızhoca'nın yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.


Haberler


FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı

İTB Gençlik Buluşmaları’nın ekim ayı konuğu Mustafa Trampa

Dedeağaç’ta Uluslararası Fotoğraf Haftası etkinliği

Kış saati uygulaması 25 Ekim’de başlıyor

Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi