Anasayfa

14-09-2021
Salıncak'ta kurban geleneği yoğun katılımla yaşatıldı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
14 Eylül 2021 Salı

Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehrikoz ile Salıncak köyleri arasında yüzyıllardan bu yana düzenlenen "Salıncak Kurbanı" bu yıl 12 Eylül Pazar günü yapıldı.

Salıncak halkının hazırlayıp sunduğu kurban etkinliğinde katılımcılara bakırlama adı verilen geleneksel et yemeği ikram edildi.

Etkinliğe, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, milletvekili İlhan Ahmet'i temsilen Mehmet Berat, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediyesi’nin Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haseki, bölgenin kanaat önderleri ile Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ve eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafızhoca'nın yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.


Haberler


AİHM,den Yunanistan’a cezaevi mahkumiyeti

Karaferye’de Osmanlı eseri Orta Camii ve Çifte Hamam restore edildi

İskeçe’de yangın paniği

Şap hastalığıyla mücadelede operasyonel yönetim Savunma Bakanlığına devredildi

Batı Nil virüsü vakaları 290’a yükseldi

Çipras Selanik’ten ekonomik programını açıkladı: Asgari ücret 1.000 euro olacak

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’ndan veda gecesi

İsmail Rodoplu vefatının 6. yıl dönümünde anıldı

Sağlık Bakanlığından milletvekili Özgür Ferhat’ın sorusuna yanıt

Trakya Üniversitesinde yurt dışından öğrenci kabulü için ek başvurular başladı

Gümülcine’de Rus mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen şahıs yakalandı

İskeçe Müftülüğünden dayanışma kermesi