Anasayfa

14-09-2021
Salıncak'ta kurban geleneği yoğun katılımla yaşatıldı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
14 Eylül 2021 Salı

Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehrikoz ile Salıncak köyleri arasında yüzyıllardan bu yana düzenlenen "Salıncak Kurbanı" bu yıl 12 Eylül Pazar günü yapıldı.

Salıncak halkının hazırlayıp sunduğu kurban etkinliğinde katılımcılara bakırlama adı verilen geleneksel et yemeği ikram edildi.

Etkinliğe, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, milletvekili İlhan Ahmet'i temsilen Mehmet Berat, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediyesi’nin Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haseki, bölgenin kanaat önderleri ile Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ve eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafızhoca'nın yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.


Haberler


Yunan bankalarından İstanbul’daki tarihi Zoğrafyon Rum Lisesine 500 bin euro bağış

Yunanistan düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlıyor

Okul kitabında İsrail işgali altındaki çocukların yaşamını anlatan metin değiştirildi

Yeni Sol’dan OPEKEPE skandalına sert tepki

Hebilköy’de ormanlık alanda yangın

İskeçe’de ‘Piyano ve Oda Müziği’ dinletisi

İsrail’e askeri malzeme götürülmesi Pire limanında protesto edildi

Başkonsolos Ünal, 2025 Seçek Ağası ve kanaat önderlerini ağırladı

Atina’nın su kaynakları azalıyor

Yol güvenliği için dört dilde broşür

Seçek etkinliklerinin programı belli oldu

Batı Trakyalı gençler Karacaali kampında buluştu