Anasayfa

14-09-2021
Salıncak'ta kurban geleneği yoğun katılımla yaşatıldı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
14 Eylül 2021 Salı

Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehrikoz ile Salıncak köyleri arasında yüzyıllardan bu yana düzenlenen "Salıncak Kurbanı" bu yıl 12 Eylül Pazar günü yapıldı.

Salıncak halkının hazırlayıp sunduğu kurban etkinliğinde katılımcılara bakırlama adı verilen geleneksel et yemeği ikram edildi.

Etkinliğe, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, milletvekili İlhan Ahmet'i temsilen Mehmet Berat, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediyesi’nin Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haseki, bölgenin kanaat önderleri ile Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ve eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafızhoca'nın yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.


Haberler


Mustafa Trampa’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Hüseyin Zeybek’ten azınlık okullarına kayıtlarla ilgili Bakanlığa yeni soru önergesi

Yassıköy’ün 41 yıllık din görevlisi Yusuf Hüseyinoğlu vefat etti

Don mağduru üreticilere 50 milyon euroluk destek

Girit Adası’nda şiddetli yağış ve rüzgar

Rodop ilinde dağlık köy yollarına 430 bin euroluk proje

Zeybek, Eldorado Gold’un madencilik planlarını meclise taşıdı

AKPM’den Yunanistan’a yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı

İskeçe’nin dağlık bölgesindeki yollara 6,1 milyon euroluk yatırım

COP31 Bisiklet Turu 5 Ekim’de Gümülcine’de

Çınar Camii davasında istinaf duruşmasının tarihi belli oldu

AKPM, Yunanistan raporunu bugün oylayacak