Anasayfa

14-09-2021
Salıncak'ta kurban geleneği yoğun katılımla yaşatıldı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
14 Eylül 2021 Salı

Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehrikoz ile Salıncak köyleri arasında yüzyıllardan bu yana düzenlenen "Salıncak Kurbanı" bu yıl 12 Eylül Pazar günü yapıldı.

Salıncak halkının hazırlayıp sunduğu kurban etkinliğinde katılımcılara bakırlama adı verilen geleneksel et yemeği ikram edildi.

Etkinliğe, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, milletvekili İlhan Ahmet'i temsilen Mehmet Berat, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediyesi’nin Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haseki, bölgenin kanaat önderleri ile Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ve eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafızhoca'nın yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.


Haberler


ABTTF’den BM’ye Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ilişkin rapor

Rodop ilinde nehirlerde balık avına geçici yasak

TİKA Başkanı Eren İTB’nin 99. yılını kutladı

YTB Başkanı Turus’tan İTB’ye 99. yıl mesajı

Mustafçova gençlerinden örnek davranış

Ayasofya’da Bizans bayrağı açan iki Yunan turist tutuklandı

Atina’dan Ankara’ya “azınlık” yanıtı

Özgür Ferhat’tan EFKA ve yangın tazminatları için girişim

WOLAS’tan BM’ye Batı Trakya başvurusu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Egnatia Otoyolu’nda geçici trafik düzenlemesi

Arsa sahiplerine temizlik çağrısı