Anasayfa

14-09-2021
Salıncak'ta kurban geleneği yoğun katılımla yaşatıldı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
14 Eylül 2021 Salı

Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Mehrikoz nahiyesinde bulunan Salıncak bölgesinde yüzyıllardır yaşatılan kurban geleneği bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehrikoz ile Salıncak köyleri arasında yüzyıllardan bu yana düzenlenen "Salıncak Kurbanı" bu yıl 12 Eylül Pazar günü yapıldı.

Salıncak halkının hazırlayıp sunduğu kurban etkinliğinde katılımcılara bakırlama adı verilen geleneksel et yemeği ikram edildi.

Etkinliğe, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, milletvekili İlhan Ahmet'i temsilen Mehmet Berat, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediyesi’nin Mehrikoz Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haseki, bölgenin kanaat önderleri ile Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ve eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafızhoca'nın yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.


Haberler


Tarımsal destek ödemelerinde Transpay dönemi

Selanik’te sendikalardan 5 Eylül’de kitlesel miting çağrısı

GÜNDEM’in davetsiz misafiri: Gri martı

Kalfalar’da kıyıya yakın bölgede mühimmat şüphesi

Şifnoz Adası’nda helikopter düştü: 3 kişi hayatını kaybetti

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü gençleri Abdurrahim Karakoç’u ele aldı

İskeçe’de iki motosiklet çarpıştı, bir çocuk hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Rodop’taki sulama projelerini meclis gündemine taşıdı

Salamina’da yangın faciası

Egnatia Otoyolu’nda yaz yoğunluğu: Yassıköy gişelerinde uzun kuyruklar

Batı Trakyalı soydaşlar Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katıldı

Celile Şerif son yolculuğuna uğurlandı