Anasayfa

14-09-2021
DEB Partisi'nden 30. yıl videosu
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle video yayınladı.
14 Eylül 2021 Salı

Videoda, DEB Partisi'nin Dr. Sadık Ahmet tarafından kurulduğu 13 Eylül 1991 tarihinden itibaren geçirdiği süreçler anlatıldı.

MEVLÜT ÇAVUŞOÄžLU'NDAN MESAJ

Videoda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, DEB Partisi'nin 30. kuruluş yıl dönümü sebebiyle gönderdiği mesaja da yer verildi.

Mevlüt Çavuşoğlu mesajında DEB Partisi'nin kuruluşunun 30. yılını en samimi duygularla tebrik ettiğini belirterek, "Merhum Dr. Sadık Ahmet tarafından kuruluşundan bu yana DEB Partisi, Batı Trakya'daki Türk Azınlığa yönelik ayrımcılığın son bulması ve soydaşlarımızın haklarının korunması için sarsılmaz bir hak ve hukuk mücadelesi vermektedir." ifadelerini kullandı.

Türk Azınlığın bugün güçlü bir şekilde varlık göstermesinde ve baskılara karşı kararlılıkla direnmesinde, DEB Partisi'nin de büyük bir payı bulunduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, "Batı Trakya Türk Azınlığı, hiçbir dönemde Yunan toplumu ve düzeni için tehdit oluşturmamıştır. Yunanistan'ın Azınlığı Türk olarak tanımlamayı reddetmesi Azınlığın Türk olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. DEB Partisi'nin de katkısıyla Türk Azınlığın, önüne çıkarılan tüm engellere rağmen, bıkmadan usanmadan yol almaya devam edeceğinden şüphemiz bulunmamaktadır. Anavatanınız Türkiye, bu haklı mücadelenizde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmaya devam edecektir" dedi.

2014 ve 2019 yıllarında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde partinin başarısının ele alındığı videoda, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ile DEB'in üye olduğu ve Avrupa Parlamentosu'nda temsil edilen Avrupa Hür İttifakı Başkanı Lorena Lopez'in mesajları yer aldı.

Haberler


Sakellaridis’ten Miçotakis-Netanyahu görüşmesine tepki

Atina’da bir binada meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı

Trakya İşadamları Derneğinde yeni başkan Mustafa Katrancı

Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”