Anasayfa

14-09-2021
Türkiye - Yunanistan İş Konseyi toplantısı Büyükelçi Özügergin'in katılımıyla yapıldı
Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Yunanistan İş Konseyi toplantısı, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in katılımıyla yapıldı.
14 Eylül 2021 Salı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) / Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Yürütme Kurulu toplantısını, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in katılımlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirdi.

Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, T.C. Dışişleri Bakanlığı Kuzeydoğu Akdeniz Genel Müdür Yardımcılığı, Elçi ve Genel Müdür Yardımcısı Berk Baran, İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) Yunanistan Temsilcisi İsmail Mehmet Çavuş katıldı.

Toplantıda Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gidişatı ve Yunanistan ekonomisinin son durumu hakkında İş Konseyi'ni bilgilendirdi.

Toplantıda ayrıca pandemi ile beraber öne çıkan sektörler ve iş birliği fırsatları ile ilgili İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile de fikir alışverişinde bulunuldu. Bahsedilen sektörler ve fırsatlar ile ilgili İş Konseyi'nin önümüzdeki dönemde ve kısa vadede aksiyon planları ele alınarak, iki ülke iş dünyasının bir araya gelmesinin faydalı olacağının altı çizildi.

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”

Kosmidu’dan Karacaoğlan İlkokulu açıklaması: “Kamuoyu yanıltılıyor”

Hüseyin Zeybek’ten Ketenlik yol projesi için soru önergesi

Karistianu’nun olası parti girişimi siyasi dengeleri sarsabilir

Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu ulusal meclise ve hükümete güvenmiyor

Danışma Kurulundan Dimetoka’da müftü atamasına tepki

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti yeni turizm sezonuna hazırlanıyor

ABD Başkanı Trump: “Uluslararası hukuka ihtiyacım yok”

Alankuyu’da evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Egnatia Otoyolu’nda Gümülcine batı kavşağı geçici olarak kapatılıyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya’da Türk azınlık okuluna yapılan saldırıyı kınadı