Anasayfa

15-09-2021
"Ödemenin kasım sonuna kadar yapılmasını hükümetten talep etmekteyiz"
SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat, Yaka bölgesinde kiraz üreticilerin hava koşulları nedeniyle uğradıkları zararın karşılanması için yaptığı girişimlerin sonuç verdiğini belirtti.
15 Eylül 2021 Çarşamba

SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat, Yaka bölgesinde kiraz üreticilerin hava koşulları nedeniyle uğradıkları zararın karşılanması için yaptığı girişimlerin sonuç verdiğini belirtti.

Özgür Ferhat yaptığı yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz haziran ayında, YAKA bölgemizin (Sendelli-Ayazma-Bulatköy-Çepelli vd. köylerimiz olmak üzere) kiraz üretimindeki hava koşulları nedeniyle nisanda meydana gelen ağır zararının karşılanması için ELGA’ya yaptığımız müdahalelerin bugünlerde netlik kazandığını ve sonuca vardığımızı üreticilerimize önemle bildirmekteyim.

Hasarın bölgemizde %75’e varan bir oranda olduğunu fakat hazırlanan raporların tümünün %40-60 arası olduğunu ve bu durumun üreticimizde gelir kaybına yol açacağını belirtmekteyiz. İkinci husus olarakta, raporların %80 olmadığından kirazcılarımız ön ödemeye tabi tutulmamışlardır, o yüzden ödemenin tümünün kasım sonuna kadar yapılmasını hükümetten talep etmekteyiz.

Düşündürücü konu ise şu an mevcut ödeme kodlarında fonların bulunmamasıdır, o da siyasi olarak tarım bakanlığının ve hükümetin sorumluluğundadır.

2017 yılında daha kötü şartlar altında, ELGA genel müdürüyle Sendelli köyümüzü ziyaret etmemizin sonucunda bölgenin tümü için belirlediğimiz ödeme miktarını insanlarımız hatırlamakta ve 2015-2019 yıllarında sergilediğimiz tutumu onaylamaktadır, bu vesileyle onlara teşekkürlerimi sunmaktayım.

Yaptıklarımız,yapacaklarımızın teminatıdır diyerekten tüm konulara ve problemlere vakıf olmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz."



Haberler


Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi

Soydaşlar Mustafçova’daki hatim etkinliğinde buluştu

İskeçe’de terk edilmiş evde ölü bebek bulundu

BTTDD’nin yeni Genel Başkanı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Kamu çalışanları greve gidiyor

Patrik Vartholomeos: “Heybeliada Ruhban Okulu’nun yenilenen binasının açılışı eylülde yapılacak”

DSÖ: Hantavirüs riski küresel ölçekte düşük

İskeçe Türk Birliği’nden Anneler Günü etkinliği

Rodop e-EFKA’daki personel yetersizliği meclis gündeminde