Anasayfa

29-12-2015
GTGB ekibi 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'na katıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Türkiye'nin Eskişehir kentinde düzenlenen 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'na katıldı.
29 Aralık 2015 Salı



GTGB Başkanı Koray Hasan ve beraberindeki heyet 24 - 25 Aralık tarihleri arasında Eskişehir'deki etkinliğe katılarak Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni tanıttılar.

İki gün süren etkinlikte Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın GTGB'nin açtığı standla yakından ilgilendikleri belirtildi. Ziyaret sırasında bakan Avcı ve vali Tuna'ya; Batı Trakyalı Ozan Hasan ile Taha Memiş Ahmet tarafından birer Ebru tablosu hediye edildi ve hazırladıkları 'Bilim Projesi' hakkında bilgi verildi.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'nın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğretmenleri kutladı. Türk dünyası ve Balkanlar'dan 12 ülkenin katılımıyla gerçekleşen etkinliği hayata geçiren Eskişehir Valiliği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne teşekkür eden bakan Avcı, Türkiye olarak 2 yıldır Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Bakan Avcı, olimpiyata Türk dünyasının bütün bölgelerinden temsilcilerin katıldığını vurgulayarak, "Bu evsahipliğinin bizim için özel anlamları var. Bilimin bugünkü seviyeye gelmesinde büyük katkı veren bilim insanlarının, alimlerinin doğal ve daimi mirasçılarıyız. Farabi'nin, İbni Sina'nın, Ali Kuşçu'nun, Harizmi'nin buluş ve icatlarının ilhamı bizim medeniyetimizin kodlarında kayıtlıdır. Eserleriyle tüm insanlığa hizmet eden bu alimlerin mirasçısı olmak bizim sorumluluğumuzu artırmaktadır." diye konuştu.

Etkinlik sonunda öğrenciler ödüllerini, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Osman Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'den aldılar.

Haberler


Öğretmen Tevfik Hüseyinoğlu’na son veda

Sinikova köyü yıllar sonra mahya geleneğini canlandırdı

İrfan Hacıgene’den Mizanlı ilkokulu ile ilgili karara tepki

Yunanistan–İsrail savunma iş birliğinde gecikme

Milletvekili Ferhat: 80 milyon euro neden üreticilere dağıtılmadı?

Tembi tren kazası anmasında polisle göstericiler arasında arbede

Ege’nin doğusundaki adalarda KDV oranları düşürülüyor

’Radyocu Galip’ son yolculuğuna uğurlandı

Emekli öğretmen ve yazar Tevfik Hüseyinoğlu hayatını kaybetti

Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor