Anasayfa


28-09-2021
Gümülcine’deki Pontuslu Rumlar: 'Evlerimizi Türklere satıp kaçacağız'
Gümülcine’nin Ektenepol bölgesinde yaşayan Pontuslu Rumlar, yaşadıkları konut kredisi sorunuyla ilgili olarak gösteri düzenledi.
28 Eylül 2021 Salı

Göstericiler devletin verdiği kredileri ödeyemez duruma geldiklerini belirterek, “Bu bölgeye geldik ama bizimle alay ettiler. Bize borç yüklediler. Artık evlerimizi de Türklere satacağız ve gideceğiz.” ifadelerini kullandılar.

Bin civarında ailenin konut kredisini ödeme konusunda sorun yaşadığı ve bankaların Pontuslu Rumların evlerine icra uygulaması başlatma ihtimalinin olduğu bildirildi.

1990 yılında Sovyetler Birliği’nden Yunanistan’a getirildiklerini dile getiren Pontuslu Rum göstericiler, kendilerine bedava vaadiyle kredi verildiğini, ancak bu kredileri şu anda ödeyemediklerini belirterek borçların silinmesini istediler.

“HRİSTİYAN NÜFUSU MÜSLÜMAN NÜFUSLA DENGELEMEK İÇİN TRAKYA’YA GİDİN DEDİLER”
Hükümete seslenen göstericiler, “Bize bedava ev vermeleri ve kredi vermeleri şartıyla bizi Trakya'ya getirdiler. 1990'da Sovyetler Birliği'nden geldiğimizde Atina ya da Selanik'e yerleşmek istiyorduk. Ancak Yunan devleti ve o zamanki hükümet bize ‘Hıristiyan nüfusu Müslüman nüfusla dengelemek için Trakya'ya gidin ve orada büyük evler alacaksınız’ dedi. Bu yüzden buraya geldik ama bizimle alay ettiler ve bize borç yüklediler. Artık evlerimizi de Türklere satacağız ve gideceğiz.” ifadelerine yer verdiler.

Bayatlı ve Şapçı bölgesindeki Pontuslulara evlerin bağışlandığını dile getiren göstericiler, “Biz çalışabildiğimiz dönemde taksitlerimizi ödeyebiliyorduk. Ekonomik krizden dolayı işlerimizi kaybettik. Şapçı ve Bayatlı bölgesindeki göçmenlerin evleri kendilerine verildi. Biz neden ödemek zorunda bırakılıyoruz?” dediler.

Edinilen bilgilere göre, konut kredisini ödeyemeyen aileler bankalar tarafından evlerinden zorla tahliye edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret