Anasayfa

28-09-2021
ABTTF'den cuma namazı kararına tepki
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos’un Rodop ilindeki azınlık okullarına gönderdiği genelgenin iyi niyetten uzak olduğunu belirtti.
28 Eylül 2021 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos’un Rodop ilindeki azınlık okullarına gönderdiği genelgenin iyi niyetten uzak olduğunu belirtti.

ABTTF'den yapılan yazılı açıklamada, "Batı Trakya Türk toplumu mensubu öğretmen ve öğrencilerin dini vecibelerini kesintisiz bir şekilde yerine getirmeleri kısıtlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü'nün Batı Trakya Türk toplumuna ait okullara gönderdiği 17.09.2021 tarihli genelgenin iyi niyetli olduğunu söylemek mümkün değildir. Cuma günü Müslümanlar için kutsal kabul edilen ve toplu ibadet yapılan bir gündür. Ancak söz konusu genelge ile Türk okullarında yıllardır sorunsuz bir şekilde devam eden cuma günleri erken paydos uygulamasına son verilerek, Batı Trakya Türk toplumu mensubu öğretmen ve öğrencilerin dini vecibelerini kesintisiz bir şekilde yerine getirmeleri kısıtlanmaktadır. Yunan makamlarını Batı Trakya toplumunun dini açıdan kutsal günlerine saygı göstermeye ve iyi niyetten yoksun söz konusu genelgeyi derhal iptal etmeye çağırıyoruz." dedi.




Haberler


Batı Trakyalı 17 Türk azınlık temsilcisi mahkemeye sevk edildi

AB çocuklar için yaş doğrulama uygulamasını hayata geçiriyor

OPEKEPE skandalı meclis gündeminde: SİRİZA ve Yeni Sol’dan soruşturma komisyonu talebi

Hüseyin Zeybek: “OPEKEPE skandalıyla milyonlarca euro kayboldu hükümet sessiz”

15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı

DEB Partisinden “Bir Lider, Bir Dava” video serisi

15 Temmuz şehitleri Gümülcine Başkonsolosluğunda anıldı

TİKA’da devir teslim töreni

Merhum Müftü Mete kabri başında anıldı

2025 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağası Ahmet Akraba oldu

Yunanistan’dan Türk azınlığı dini açıdan bölme girişimi!

Batı Trakyalı Ceyda Belük ODTÜ’de okul birincisi oldu