Anasayfa

11-10-2021
Meriç iline 250 sınır koruyucusu daha geliyor
Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Meriç ilinin ziyaretinde bölgede 250 sınır koruyucusunun daha görevlendirileceğini açıkladı.
11 Ekim 2021 Pazartesi

Bakan Theodorikakos, Meriç ilinde Kartanies sınır karakolunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yunanistan - Türkiye sınırındaki 37 kilometrelik çelik çitin tamamlandığını belirten Theodorikakos, bunun bölgenin güvenliğine olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Yunanistan'ın barış ve istikrarı koruduğunu, Avrupa hukukuna saygı gösterdiğini ve aynı zamanda her türlü tehdide cevap verebilecek noktada olduğunu kaydeden Theodorikakos, Yunanistan'ın Fransa ile imzaladığı savunma anlaşmasından sonra daha güçlü olduğunu savundu.

Vatandaşı Koruma Bakanı, sınır bölgesindeki güvenliği güçlendirmek amacıyla Meriç ilinde 250 sınır koruyucusunun daha görevlendirileceğini söyledi. Theodorikakos, "Sınır bölgelerinin güvenliğini sağlamak, ülkenin güvenliğini sağlamaktır" ifadesinin kullanarak, bu amaçla gerekli tüm önlemleri alacaklarını dile getirdi.

Haberler


Batı Trakya’da yeni bir kimlik tartışması mı yürütülüyor?

Rodop ilinde doğumlarda yüzde 14,8 düşüş

YDP birinci, ELAS ikinci sırada

Gümülcine Müftülüğü’nden yetişkin bayanlara uzaktan Kur’an kursu

Yerapetritis: “İsrail ile işbirliğimizi geliştireceğiz”

İTB Gençlik Kolu seçimleri 11 Eylül’de

PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”