Anasayfa

12-10-2021
'Athina' gidiyor 'Ballos' geliyor
Perşembe gününden itibaren ülke yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor.
12 Ekim 2021 Salı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Ekim Perşembe günü itibarıyla ülkenin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı.

'Ballos' adı verilen yeni yağışlı sistemin, ülkenin büyük bölümünde yoğun yağmur ve yer yer dolu yağışlarına sebep olması bekleniyor. Yağışların yanı sıra hava sıcaklıklarında da özellikle ülkenin kuzey bölgelerinde 6 ile 7 derecelik azalma bekleniyor.

Yağışlı sistemin perşembe günü ilk olarak İyon Adaları, Batı Yunanistan ve Makedonya bölgesinde etkili olacağı, öğle saatlerinden itibaren ise ülke geneline yayılacağı bildirildi. 'Ballos' yoğun yağışların yanı sıra yer yer dolu yağışlarına ve şiddetli rüzgarlara sebep olacak.

Yağışlı sistem cuma günü akşam saatlerine kadar ülke genelinde etkili olacak.

'ATHİNA' YOÄžUN YAÄžIŞLARA SEBEP OLDU

Son günlerde ülke genelinde etkili olan 'Athina' isimli hava sistemi bazı bölgelerde yoğun yağışlara ve sele neden oldu. Özellikle ülkenin kuzey bölgelerinde, doğu Tesalya, Ege ve Girit'te etkili olan yağışlı sistem sebebiyle, Pilio bölgesindeki Zagora'ya sadece 72 saat içinde metrekareye 700 mm yağmur yağdı. Söz konusu rakam başkent Atina'ya bir yılda yağan yağmur miktarının yaklaşık iki katı anlamına geliyor.

Yetkililer, 'Athina' sebebiyle yoğun yağış alan bölgelerdeki vatandaşlara, perşembe günü itibarıyla etkili olacak 'Ballos' sistemi sebebiyle dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Haberler


Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı

Serez Hastanesinde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor

Hüseyin Zeybek: ‘Bu bir insanlık kervanıydı’

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenleniyor

Gümülcine Celal Bayar Lisesi kitaplaştırıldı