Anasayfa


12-10-2021
İskeçe’de ‘su projeleri’ne eyaletten 5 milyon euroluk destek
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, İskeçe’de Mustafçova, Topiros ve İskeçe belediyelerine yönelik 5,2 milyon euroluk su projelerinin finansmanına onay verdi.
12 Ekim 2021 Salı

Toplam dört projeyi kapsayan çalışmaların finansmanı ESPA programından karşılanacak.

Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinden yapılan açıklamada, Mustafçova Belediyesi için 2,7 milyon euroluk finansmanın iki proje için tahsis edileceği belirtildi.

1,4 milyon euroluk ilk proje, Mustafaçova belediyesine bağlı 12 köyün su şebekelerindeki sızıntının izlenmesi, kontrol ve tespiti için elektronik bir sistem kurulmasını öngörüyor.

1,3 milyon euroluk ikinci proje ise, Demircik’in 2,5 kilometre kuzeydoğusunda bulunan doğal kaynaktan Elmalı ve Şahin köylerine yönelik su toplama ve aktarma sisteminin yapımıyla ilgili.

Eyaletin 2 milyon euroyla ESPA programından finance edeceği Topiros belediyesine yönelik projeleri ise Beyköy, Nohullu ve Eski Nohullu’nun bir bölümünde eski su borularının 3. nesil borularla değiştirilmesini ve su şebekesinin genişletilmesini öngörüyor.

İskeçe Belediyesine sağlanacak 500 bin euro ise Keçilli köyüne yeni boru hatları döşenmesi için ayrılacak.

Bu arada, Eyalet Başkanı Hristos Metios projelerin ESPA programına dahil edilmesi nedeniyle Mustafçova Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ile görüştü. Metios’a ziyaretinde İskeçe’den Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Efremidis, Altyapıdan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Galanopulos ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Kostas Kurtidis eşlik etti.

Toplatıya Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları Rıdvan Şahinli, Hikmet Kalenci ile Ergül Aguşoğlu, Belediye Genel Sekreteri Adnan Peçenek ve Mustafçova Kamu Yararı Belediye Şirketi Başkanı Hüseyin Bıyıklı katıldı.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı