Anasayfa

05-01-2016
Varufakis geri dönüyor!
Eski maliye bakanı Yanis Varufakis, Avrupa çapında bir sol hareket ile siyasete geri dönüyor.
5 Ocak 2016 Salı

Alman basınında yayınlanan bir habere göre, eski maliye bakanı Yanis Varufakis’in de kurucu üyeleri arasında yer alan yeni sol hareket, 9 Şubat’ta Berlin’de düzenlenecek bir törenle resmen ilan edilecek. Yeni oluşumun kısaca "DiEM 25" (Avrupa’da Demokrasi Hareketi - Democracy in Europe Movement 2025) olarak anılacağı belirtildi. 'Avrupa’da artan dağılma tehdidine karşı fikirler' Berlin'deki Volksbühne'de düzenlenecek kuruluş toplantısında, "Avrupa'nın nasıl demokratikleştirileceği ve artan dağılma tehdidinin nasıl önlenebileceğine" ilişkin fikirler ortaya konacak.

Uluslararası kreditörlerin zorlu şartlarına direnen Varufakis, Temmuz ayında maliye bakanlığı görevinden ayrılmıştı. Ayrılma gerekçesinde "Euro Grubunun bazı üyelerinin toplantılara katılmamasını tercih edeceklerini kendisine bildirdiğini" vurgulayan Varufakis, istifasının Başbakan Aleksis Çipras tarafından "müzakerelerde ilerleme kaydedilmesinde yardımcı olabilir" sözleriyle karşılandığını açıklamıştı.

Varufakis, istifası ve Çipras hükümetinin geleceğine ilişkin görüşlerini şöyle özetlemişti: "Çipras başarısızlığa uğrayacak. Bunu kendisi de biliyor. Çipras, inanmadığı halde yardım programını onaylamaya zorlandığını kendisi de ifade etti. Şimdi tuhaf bir durumla karşı karşıyayız. Avrupa'nın muktedirleri, Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası, Alman ve Yunan hükümeti uygulanmayacaklarını bildikleri bir yardım programını uygulayacaklarını ifade ediyor. Bu sahtekarlıkla bir ilgimin olmamasını istedim, o nedenle istifa ettim."

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde