Anasayfa

13-10-2021
Türeci - Şahin çifti Atatürk Evi'ni ziyaret etti
BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler.
13 Ekim 2021 Çarşamba



BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Covid-19 pandemisine karşı geliştirdikleri aşıyla tüm insanlığa çok değerli hizmette bulunan Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’i Selanik ziyaretlerinde Başkonsolosluğumuzda ağırladık, birlikte Atatürk Evi’ni gezdik." denildi.

BionTech biyoteknoloji şirketinin kurucularından olan ve buldukları Kovid -19 aşısıyla dünyanın en tanınan bilim insanları arasında yer alan Türeci ve Uğur, Pfizer ilaç şirketinin Selanik'teki tesislerinin açılış törenine katılmak üzere Selanik'e geldi. Havaalanına indikten sonra ilk olarak Atatürk Evi’ni görmek istediklerini belirten Dr. Türeci ve Dr. Şahin anı defterine şunları yazdılar: "Atatürk’ün doğduğu yeri ziyaret etmek Türk kökenli biliminsanları olarak bizler için bir onurdur. Atatürk modern Avrupa’nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. ’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz."

Türeci-Şahin çiftini, Başkonsoloslukta Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ve Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan karşıladı.





Haberler


GTGB Halk Oyunları Ekibi Romanya’daki festivale katıldı

Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül

İskeçe Arenmahalle’de hatim etkinliği

DTİK Balkanlar Kadın Buluşması Kuzey Makedonya’da gerçekleşti

İskeçe Müftülüğü’nün kermesine yoğun ilgi

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Miçotakis Selanik’te kapsamlı ekonomi paketini açıkladı

Hacıbektaş’ta Bektaşiliğin Anadolu ve Balkanlar’daki tarihi yolculuğu ele alındı

Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedelerinden Akın Çetin Dede için taziye mesajı

Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’

Yerapetritis: ’Komşularla iyi ilişkiler korunmalı’