Anasayfa

14-10-2021
Kovid nedeniyle 1,5 milyon çocuk öksüz veya yetim kaldı
Panemi nedeniyle dünyada çok sayıda çocuk öksüz veya yetim kaldı.
14 Ekim 2021 Perşembe

Dünya genelinde Kovid -19 salgınının devam ettiği yaklaşık iki yıllık sürede, 18 yaş altındaki 1,5 milyon çocuğun anne babasından birini veya bakıcısını kaybettiği belirtildi.

Ulusal Aşılama Komisyonu Başkanı Maria Theodoridu her dört yetişkin ölümünden birinde bir çocuğun ebeveynini kaybettiğini açıkladı. Yapılan bir araştırmada, ABD'de 15 ay içinde 120 bin çocuk anne veya babasını Kovid -19 nedeniyle kaybederken, 25 çocuk ise kendisine bakan kişiyi yitirdi.

Uzmanlar, pandeminin bir süre sonra biteceğini ancak anne babasız kalan çocukların psikolojisi üzerinde ciddi etkileri olacağını ifade ettiler.

Bu duruma Yunanistan'da yaşanan en ilginç örnek yaz aylarında Nafpaktos'da yaşayan 18 yaşındaki lise öğrencisi Dimitris Karakostas'ın başından geçenler oldu. Karakostas ve diğer iki kardeşi ile anne ve babasına Kovid -19 virüsü bulaşmış, üç çocuk hastalığın pençesinden kurtulurken, anne ve babaları hayatını kaybetmişti. Dimitris Karakostas buna rağmen üniversite giriş sınavlarına katılmış ve ülke genelinde dereceye girme başarısını göstermişti.



Haberler


Yassıköy Belediyesi bugün sembolik olarak kapalı

Seçmenin yarısı erken seçim istiyor, kararsızlar yüzde 21

İskeçe Müftülüğünden “Evliliğe İlk Adım” programı

Çiftçi eylemlerinin Türk tarafındaki tır trafiğine olumsuz etkileri sürüyor

Gümülcine Belediyesinden sembolik kapanma kararı

İTB yürüyüşü ile ilgili “maske davası” yine ertelendi

“Ücretsiz Bayram Paketi” adıyla dolandırıcılık uyarısı

Mustafa Trampa: “Türkçenin korunması kültürel süreklilik için hayati öneme sahiptir”

Kozlukebir Belediyesi 16 Aralık’ta kapalı

Ova Kadınlar Kolunun geleneksel çay akşamı yoğun ilgi gördü

Çiftçilerden Miçotakis’e ret: Net yanıt gelmeden görüşme yok

İskeçe’den Atina’ya giden gencin valizinden Kalashnikov çıktı