Anasayfa

14-10-2021
'Ballos' etkisini göstermeye başladı
Ülkenin bazı bölgelerinde önlem amaçlı olarak eğitime ara verildi.
14 Ekim 2021 Perşembe

Ülke genelini etki altına alması beklenen ve "Ballos" adı verilen kötü hava sistemi ülkenin batısında sorunlara yol açtı. Kefalonia, Zakinthos ve Messologi'de birçok belediyede okullar önlem amaçlı kapatıldı.

Kötü hava koşullarının bugün (14 Ekim Perşembe) akşam saatlerinden itibaren İyon Adaları, Mora Yarımadası, Eğriboz, Makedonya ve Trakya'da etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, söz konusu bölgelerde şiddetli yağmur, yer yer dolu yağışı, kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtirken, özellikle ülkenin kuzeyinde hava sıcaklığının yaklaşık 9 derece azalacağı uyarısında bulundu.

"Ballos" sisteminin Batı Trakya'da bu gece itibarıyla etkisini göstermeye başlaması bekleniyor. Bölgemizde yağışların ve kuvvetli rüzgarın özellikle yarın (15 Ekim Cuma) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kötü hava koşullarının cuma akşamı itibarıyla batıdan başlayarak ülkeyi terk etmesi söz konusu.

GÜMÜLCİNE BELEDİYESİNDEN UYARI

Bu arada, bölgede etkili olması beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Gümülcine Belediyesi vatandaşları uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, halkın mümkün mertebe evlerinden çıkmamaları, kuvvetli rüzgar ve yağış sebebiyle zarara sebep olabilecek eşyalarını güvene almaları, dere yatakları ve sel riski yüksek bölgelerde evlerinin giriş ve bodrum katlarında durmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA