Anasayfa

14-10-2021
'Ballos' etkisini göstermeye başladı
Ülkenin bazı bölgelerinde önlem amaçlı olarak eğitime ara verildi.
14 Ekim 2021 Perşembe

Ülke genelini etki altına alması beklenen ve "Ballos" adı verilen kötü hava sistemi ülkenin batısında sorunlara yol açtı. Kefalonia, Zakinthos ve Messologi'de birçok belediyede okullar önlem amaçlı kapatıldı.

Kötü hava koşullarının bugün (14 Ekim Perşembe) akşam saatlerinden itibaren İyon Adaları, Mora Yarımadası, Eğriboz, Makedonya ve Trakya'da etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, söz konusu bölgelerde şiddetli yağmur, yer yer dolu yağışı, kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtirken, özellikle ülkenin kuzeyinde hava sıcaklığının yaklaşık 9 derece azalacağı uyarısında bulundu.

"Ballos" sisteminin Batı Trakya'da bu gece itibarıyla etkisini göstermeye başlaması bekleniyor. Bölgemizde yağışların ve kuvvetli rüzgarın özellikle yarın (15 Ekim Cuma) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kötü hava koşullarının cuma akşamı itibarıyla batıdan başlayarak ülkeyi terk etmesi söz konusu.

GÜMÜLCİNE BELEDİYESİNDEN UYARI

Bu arada, bölgede etkili olması beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Gümülcine Belediyesi vatandaşları uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, halkın mümkün mertebe evlerinden çıkmamaları, kuvvetli rüzgar ve yağış sebebiyle zarara sebep olabilecek eşyalarını güvene almaları, dere yatakları ve sel riski yüksek bölgelerde evlerinin giriş ve bodrum katlarında durmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Haberler


Çipras’tan İsrail’e yaptırım ve Filistin’i tanıma çağrısı

Batı Nil virüsü vakalarındaki artış nedeniyle sivrisinek uyarısı yapıldı

Yassıköy ile Gümülcine belediye başkanları bir araya geldi

Venedik Komisyonu, Yunanistan’ın STK düzenlemelerini inceleyecek

Özgür Ferhat, LEADER ödemelerindeki gecikmeyi sordu

Akaryakıt fiyatları 2 euroya dayandı: Gıda fiyatlarında yeni artış riski

Eğitim için askerliğini tecil ettirmeyenler 12 ay yerine 9 ay askerlik yapacak

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Habipoğlu: “Eğitim özerkliğimiz sistematik olarak ortadan kaldırılıyor”

Özgür Ferhat’tan Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi için özel teşvik talebi

BAKEŞ’ten iki yeni kitap: Şiirden hikayeye uzanan edebiyat yolculuğu

Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet