Anasayfa

14-10-2021
Mısır ile elektrik anlaşması imzalanıyor
Yunanistan ile Mısır arasında deniz altından elektrik bağlantısı kuruluyor.
14 Ekim 2021 Perşembe

Yunanistan ile Mısır arasında deniz altından elektrik bağlantısı için imzaların bugün (14 Ekim Perşembe) atılması bekleniyor. Anlaşma çerçevesinde Mısır'dan Yunanistan aracılığıyla Avrupa'ya elektrik tedariki sağlanacak.

Anlaşma, Afrika kıtası ile Avrupa kıtası arasında Doğu Akdeniz bölgesinden ilk elektrik bağlantısı olma özelliğini taşıyor. Proje ile ilgili ilk görüşmelerin Başbakan Kiriakos Miçotakis'in geçtiğimiz haziran ayında Mısır'a yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştirildiği bildirildi.

Söz konusu anlaşmanın Avrupa'nın enerji güvenliği açısından büyük bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Deniz altından Yunanistan'a elektrik enerjisi sağlayacak anlaşmanın, Çevre ve Enerji Başkanı Kostas Skrekas ile Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Bakanı Mohammed Shaker tarafından imzalanması bekleniyor.

Haberler


PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor