Anasayfa

16-10-2021
Dendias: 'Yunanistan'ın egemenliği tehdit altında'
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan - ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.
16 Ekim 2021 Cumartesi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan - ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.

Aylardır süren görüşmeler sonucunda Washington ile Atina arasında derinleşen askeri iş birliğine değinen Dendias, Yunanistan'ın egemenlik haklarını kullanması ihtimalinde savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

ABD'li mevlidaşı Blinken ile iki ülke arasındaki savunma anlaşmasının imzalanması sırasında konuşan ve Yunanistan’ın bölgedeki rolünün önemli olduğunu dile getiren Dendias şöyle konuştu: "Sizler ülkemizdeki stratejik noktalara yatırım yapıyorsunuz. Yaşanan göç krizinden ve Doğu Akdeniz’deki gerilimden sonra geçen yıl bunun önemi daha da arttı. Bunun altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan'ın kararlı olduğunu söylediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil. Doğu Akdeniz’de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemenlik haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."


Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı