Anasayfa

16-10-2021
Dendias: 'Yunanistan'ın egemenliği tehdit altında'
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan - ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.
16 Ekim 2021 Cumartesi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan - ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.

Aylardır süren görüşmeler sonucunda Washington ile Atina arasında derinleşen askeri iş birliğine değinen Dendias, Yunanistan'ın egemenlik haklarını kullanması ihtimalinde savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

ABD'li mevlidaşı Blinken ile iki ülke arasındaki savunma anlaşmasının imzalanması sırasında konuşan ve Yunanistan’ın bölgedeki rolünün önemli olduğunu dile getiren Dendias şöyle konuştu: "Sizler ülkemizdeki stratejik noktalara yatırım yapıyorsunuz. Yaşanan göç krizinden ve Doğu Akdeniz’deki gerilimden sonra geçen yıl bunun önemi daha da arttı. Bunun altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan'ın kararlı olduğunu söylediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil. Doğu Akdeniz’de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemenlik haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."


Haberler


Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi

IEA Başkanı Birol’dan uyarı: Avrupa’nın jet yakıtı 6 hafta yeter