Anasayfa

16-10-2021
Dendias: 'Yunanistan'ın egemenliği tehdit altında'
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan - ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.
16 Ekim 2021 Cumartesi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan - ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.

Aylardır süren görüşmeler sonucunda Washington ile Atina arasında derinleşen askeri iş birliğine değinen Dendias, Yunanistan'ın egemenlik haklarını kullanması ihtimalinde savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

ABD'li mevlidaşı Blinken ile iki ülke arasındaki savunma anlaşmasının imzalanması sırasında konuşan ve Yunanistan’ın bölgedeki rolünün önemli olduğunu dile getiren Dendias şöyle konuştu: "Sizler ülkemizdeki stratejik noktalara yatırım yapıyorsunuz. Yaşanan göç krizinden ve Doğu Akdeniz’deki gerilimden sonra geçen yıl bunun önemi daha da arttı. Bunun altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan'ın kararlı olduğunu söylediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil. Doğu Akdeniz’de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemenlik haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."


Haberler


Şiddetli yağmur ve serin hava geliyor

Başkonsolos Aykut Ünal’dan İskeçe Müftülüğüne nezaket ziyareti

Başbakan Miçotakis, Portekiz Başbakanı Montenegro ile görüştü

Yunanistan’da gümrük memurları iş bırakma eylemine hazırlanıyor

Halit Habipoğlu: “Amaç Türk azınlık okul sisteminin tasfiye edilmesi”

İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişlerine yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi