Anasayfa


16-10-2021
Dendias: ‘Yunanistan’ın egemenliği tehdit altında’
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan – ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.
16 Ekim 2021 Cumartesi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Yunanistan – ABD Savunma Anlaşmasını imzalayan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın egemenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi.

Aylardır süren görüşmeler sonucunda Washington ile Atina arasında derinleşen askeri iş birliğine değinen Dendias, Yunanistan’ın egemenlik haklarını kullanması ihtimalinde savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

ABD’li mevlidaşı Blinken ile iki ülke arasındaki savunma anlaşmasının imzalanması sırasında konuşan ve Yunanistan'ın bölgedeki rolünün önemli olduğunu dile getiren Dendias şöyle konuştu: "Sizler ülkemizdeki stratejik noktalara yatırım yapıyorsunuz. Yaşanan göç krizinden ve Doğu Akdeniz'deki gerilimden sonra geçen yıl bunun önemi daha da arttı. Bunun altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan’ın kararlı olduğunu söylediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil. Doğu Akdeniz'de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemenlik haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."


Haberler


Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’