Anasayfa


16-10-2021
Encümen Heyetinin okula girişine sınırlandırma getirilmek isteniyor!
İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti’nin okula girmesine sınırlandırma getirilmek isteniyor.
16 Ekim 2021 Cumartesi

İskeçe Azınlık İlkokulu müdür ve müdür yardımcısı imzasıyla Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı’ya gönderilen yazıda, sabah öğrencilerin okula geldiği sırada encümen heyetinin okulda görüşme yapamayacağı belirtilerek, encümen heyeti üyelerinin okula girişi sınırlandırılmak istendi.

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından gönderilen yazıyla okula girişlerine kısıtlama getirilmesine tepki gösterdi.

OKULUN GÜVENLİĞİ BAHANE EDİLEREK, ENCÜMENLERE KISITLAMA MI GETİRİLİYOR?

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı, kendilerine gönderilen yazıya çok şaşırdıklarını söyledi. Baltacı şöyle konuştu: “Encümen heyetinin okulumuzun, yani çocuklarımızın eğitim gördüğü okulumuzun işleyişini engellediğimiz ima ediliyor. Bize gönderilen yazıda bu söyleniyor. Çok üzücü ve düşündürücü bir durum. Okul yönetiminden, bizlere yani İskeçe azınlık ilkokulu encümen heyetine gönderilen yazıda, müdür ve müdür yardımcısının encümen heyetiyle yetkileri dahilindeki konuları görüşmeye hazır oldukları ancak bunun için önceden kendilerine haber etmemiz gerektiği kaydediliyor. Yazıda ayrıca okulun açık olduğu saatlerde eğitimciler dışında hiç kimsenin okulda olamayacağı da iddia ediliyor. Encümen heyetine gönderilen yazıda müdür yardımcısı ve müdür ‘her türlü hakkımızı saklı tutuyoruz’ gibi bir ifade kullanıyorlar. Biz encümen heyetine gönderilen yazıda özetle bir anlamda ‘okuldan uzak durun’ deniyor. Bunu kabul etmemiz kesinlikle ama kesinlikle mümkün değil. Encümen heyeti okuldan uzak tutulamaz ve engellenemez. İskeçe’nin en tarihi okulumuzdaki müdür ve müdür yardımcısının encümen heyetiyle daha yapıcı bir ilişki içinde olmasını çok isterdik.”

Bu arada İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti olay üzerine sosyal medyadan bir açıklama yayımladı. Encümen Heyeti’nin “İskeçe Azınlık İlkokulu Velilerinin ve Kamuoyunun Dikkatine” başlığıyla yayınlanan açıklama şöyle:

“İSKEÇE AZINLIK İLKOKULU VELİLERİNİN VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Okulumuzun çok değerli velileri, değerli anne babalar;

Encümen Heyeti olarak siz değerli velilerimizden aldığımız yetkiyle okulumuzun en iyi şekilde faaliyet göstermesi adına en iyi ve en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla okulumuzdaki sorunları, velilerin isteklerini, okulla ilgili merak ettiklerini, sorularını, öğrencilerimizle ilgili konuları değerlendiriyor, ilgileniyor ve görevimizi yapmaya çalışıyoruz.

Ancak bugün (14 Ekim 2021) okul müdür yardımcısı ve okul müdürünün imzasıyla tarafımıza gönderilen yazıyla siz değerli velilerin oylarıyla göreve getirilen Encümen Heyeti’nin çalışmalarını ve okula girişimizin sınırlandırılmak istendiğini büyük bir şaşkınlıkla görmüş olduk. Encümen Heyetine gönderilen yazıda, Encümen Heyeti üyelerinin sabah saatlerinde okula girişlerine sınırlandırma getirilmek istendiğini, dolaylı olarak da okuldaki öğrenci velileriyle iletişimimizin engellenmek veya kısıtlanmak istendiğini büyük bir üzüntüyle görmüş olduk.

Encümen Heyeti’nin okulumuzla, öğrencilerimizle ve velilerimizle diyaloğumuzun, çalışmamızın engellenmek istenmesini son derece antidemokratik bir girişim olarak gördüğümüzü tüm velilerimizin dikkatine sunmak isteriz. Bu girişimin tarafımızca kabul edilmesinin mümkün olmadığını herkesin bilmesini isteriz.

Üç kişiden oluşan Encümen Heyetinin, okulumuzun normal çalışmasına ve güvenliğine nasıl ve hangi şekilde engel olduğunu gerçekten merak ediyoruz!

Okul yönetimini, Encümen Heyetinin okullar ve öğrencilerle ilgilenmesine engel olacak girişimlerde bulunmak yerine, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği ve genel anlamda öğrenci velileriyle daha YAPICI, daha DEMOKRATİK ve daha İNSANCIL bir ilişki kurmaya davet ediyor, otoriter ve işbirliği ruhundan uzak tutum ve davranışlardan uzak durmasını beklediğimizi ifade ediyoruz!”



Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu