Anasayfa


17-10-2021
Müftü Mehmet Emin Aga belgeselinin gösterimi İskeçe’de yapıldı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga için hazırlanan belgesel filmin gösterimi yapıldı.
17 Ekim 2021 Pazar

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga için hazırlanan belgesel filmin gösterimi yapıldı.

İskeçe Kültür Merkezi’nin açılışının 2. yıl dönümünde Müftü Aga için yapılan anma etkinliği 16 Ekim Cumartetsi günü gerçekleşti.

Etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı yaparken, Edirne’de bulunan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ise Skype üzerinden bağlanarak konuşmasını yaptı. Etkinlikte İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de selamlama konuşması yaptı.

Etkinliğe katılamayan Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ile Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ise yazılı mesaj gönderdi.

Yapılan konuşmalardan sonra Merhum Müftü Mehmet Emin Aga belgeseli gösterime sunuldu. Daha sonra ise İskeçe Müftülüğü İlahi Korusu bir program sundu.

Merhum Müftü Mehmet Emin Aga’nın anısına hazırlanan fotoğraf sergisi gezilerek program sona erdi.

İskeçe Kültür Merkezindeki etkinliğe ev sahibi BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı’nın yanısıra İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Neslihan Altay, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi ve bir çok davetli iştirak etti.


Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!