Anasayfa

17-10-2021
Müftü Mehmet Emin Aga belgeselinin gösterimi İskeçe'de yapıldı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga için hazırlanan belgesel filmin gösterimi yapıldı.
17 Ekim 2021 Pazar

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga için hazırlanan belgesel filmin gösterimi yapıldı.

İskeçe Kültür Merkezi'nin açılışının 2. yıl dönümünde Müftü Aga için yapılan anma etkinliği 16 Ekim Cumartetsi günü gerçekleşti.

Etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı yaparken, Edirne'de bulunan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ise Skype üzerinden bağlanarak konuşmasını yaptı. Etkinlikte İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de selamlama konuşması yaptı.

Etkinliğe katılamayan Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ile Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ise yazılı mesaj gönderdi.

Yapılan konuşmalardan sonra Merhum Müftü Mehmet Emin Aga belgeseli gösterime sunuldu. Daha sonra ise İskeçe Müftülüğü İlahi Korusu bir program sundu.

Merhum Müftü Mehmet Emin Aga'nın anısına hazırlanan fotoğraf sergisi gezilerek program sona erdi.

İskeçe Kültür Merkezindeki etkinliğe ev sahibi BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı'nın yanısıra İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye'nin Gümülcine Muavin Konsolosu Neslihan Altay, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi ve bir çok davetli iştirak etti.


Haberler


Aşırı hava olayları Avrupa’ya 43 milyar euroya mal oldu

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a tepki

Miçotakis’ten Türkiye’ye mesaj

Basketbol’da Avrupa Şampiyonu Almanya oldu

BTAYTD eski başkanı Ercan Ahmet’in acı günü

Το ερώτημα «ΓΙΑΤΙ;» που φτάνει μέχρι τη Δυτική Θράκη μέσα από τις γραμμές του Μανώλη Κωστίδη

Kozlukebir Belediyesine bağlı köylerde sağlık taraması yapıldı

Manolis Kostidis’in satırlarından Batı Trakya’ya uzanan ‘NEDEN?’ sorusu

Rodop ili temsilcileri ile Başbakanlık Ofisi arasında toplantı

Koyunköy yakınlarındaki yangın korkuttu

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kupa yarın sahibini bulacak

Yeni trafik kanunu yürürlüğe girdi