Anasayfa


18-10-2021
Türeci ve Şahin Kathimerini’ye konuştu
Geçtiğimiz günlerde "İmparatoriçe Theophano" ödülünü almak üzere ve Selanik’e gelen BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin Kathimerini Gazetesine konuştu.
18 Ekim 2021 Pazartesi

Kovid -19 aşısını geliştiren BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "İkinci doz ağır hastalıklara karşı koruma sağlıyor, fakat üçüncü doz aşı hastalığın bulaşmasını tamamen durduracak." ifadelerini kullandı. Şahin, sürdürdükleri kanser aşısı çalışmalarına da değinerek, bir – iki yıl içinde kanser aşısını geliştireceklerini söyledi.


"YENİ VARYANT GELECEK Mİ TAKİP ETMELİYİZ"
Uğur Şahin, "Şu an dominant mutasyon Delta varyantı. Laboratuvar deneylerinde gördüğümüz gibi geliştirdiğimiz aşı bunu da nötralize ediyor. Antikorun zamanla azaldığını ve üçüncü bir doz aşının antikor seviyesini yükselteceğini hatırlatmak önemli. Böylelikle Delta varyantına karşı tam koruma sağlanabilir. Bunun ne kadar süre devam edeceğini göreceğiz. İlk dozdan sonra antikor seviyeleri çok yüksek ve biz de bunun etkisinin gelecek bahara kadar devam etmesini umuyoruz. Daha sonra antikor seviyelerine bakmalı ve yeni varyant geliyor mu onu takip etmeliyiz. Şu an, aşı olanların güvende olduğunu söyleyebiliriz." açıklamasını yaptı.

"ÜÇÜNCÜ DOZ HASTALIĞIN BULAŞMASINI TAMAMEN DURDURACAK"
Uğur Şahin, üçüncü doz aşı olmanın önemli olduğunu dile getirirken, "Üçüncü doz olmadan hastalığın bulaşması devam edecek. İki doz aşının sadece ağır hastalıkları çok azalttığını biliyoruz. Dolayısıyla ikinci doz ağır hastalıklara karşı koruma sağlıyor, fakat üçüncü doz hastalığın bulaşmasını tamamen durduracak. Ayrıca enfeksiyondan korunmanın pandemiyi kontrol altına almada çok kullanışlı olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

“BİR - İKİ YIL İÇERİSİNDE KANSER AŞISINI GELİŞTİRECEĞİZ”
Uğur Şahin, kanser aşısını da 1-2 yıl içerinde geliştirme aşamasına geleceklerini ifade etti. Şahin, “20 yıldan bu yana bu teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Oluşturduğumuz veriler, bizlere teknolojinin çalıştığını göstermektedir. Yüzlerce hasta üzerinde denemelere başladık. Önümüzdeki yıl ya da 2023’te sonuç alacağız. Yapılan denemeler eğer pozitif olursa, 2-4 yıl arasında ilk kanser aşılarının onay alacağını bekliyoruz.” diye konuştu.

Uğur Şahin son olarak mRNA aşılarının insan DNA’nı değiştirdiği yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi: “Bu tip aşılar bağışıklık tepkisi ortaya çıkarır ve 2 gün ile 2 hafta arasında yok olur. Böylece insan vücudunda hiçbir şey değişmez.”




Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı