Anasayfa

18-10-2021
Vaka sayısında endişe veren artış
Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), günlük koronavirüs salgını raporunu açıkladı. Batı Trakya'da her üç ilde de vaka sayısı artarken, en yüksek artış İskeçe'de oldu.
18 Ekim 2021 Pazartesi

18 Ekim Pazartesi günü itibarıyla Yunanistan genelinde 3.164 yeni koronavirüs vakası açıklandı. EODY'nin verilerine göre, Batı Trakya'da Rodop ilinde 45, İskeçe ilinde 94, Evros ilinde 87 vaka olmak üzere toplam 226 vaka tespit edildi.

Son 24 saat içinde 43 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Pandemi başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 15.418 oldu. Entübe hasta sayısının ise 347 olduğu açıklandı.

Entübe edilmiş hastaların yüzde 88,47'sinin aşısız ya da tek doz aşılı olduğu belirtildi. Aşı olanlar arasında söz konusu oranının yüzde 11,53 olduğu kaydedildi.

EODY'nin bugünkü verilerine göre, 541 yeni vaka Attika bölgesinde, 453 yeni vaka da Selanik bölgesinde belirlendi. 15 vaka ise sınır kapılarında girişte tespit edildi.


Haberler


Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

Mehrikoz iftarına yoğun katılım

EODY uyardı: Kızamık hâlâ yayılıyor, aşı hayati önem taşıyor

Milletvekili Konstantinopulos PASOK meclis grubundan ihraç edildi

Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü’ye taşıyor

4 oyun, 110 oyuncu, tiyatronun adı: Mucize

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı mesajı

Maronya–Şapçı belediyesinde çiftçiler için örgütlenme hamlesi

Adalet Gözlemevinden Yunanistan’a uyarı

Dendias Sofya’da Bulgar mevkidaşı Zapryanov ile görüştü

Rodop ilinde kadastro beyanları için ek süre talebi

Zeybek: “Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş hakkı risk altında”