Anasayfa

18-10-2021
Vaka sayısında endişe veren artış
Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), günlük koronavirüs salgını raporunu açıkladı. Batı Trakya'da her üç ilde de vaka sayısı artarken, en yüksek artış İskeçe'de oldu.
18 Ekim 2021 Pazartesi

18 Ekim Pazartesi günü itibarıyla Yunanistan genelinde 3.164 yeni koronavirüs vakası açıklandı. EODY'nin verilerine göre, Batı Trakya'da Rodop ilinde 45, İskeçe ilinde 94, Evros ilinde 87 vaka olmak üzere toplam 226 vaka tespit edildi.

Son 24 saat içinde 43 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Pandemi başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 15.418 oldu. Entübe hasta sayısının ise 347 olduğu açıklandı.

Entübe edilmiş hastaların yüzde 88,47'sinin aşısız ya da tek doz aşılı olduğu belirtildi. Aşı olanlar arasında söz konusu oranının yüzde 11,53 olduğu kaydedildi.

EODY'nin bugünkü verilerine göre, 541 yeni vaka Attika bölgesinde, 453 yeni vaka da Selanik bölgesinde belirlendi. 15 vaka ise sınır kapılarında girişte tespit edildi.


Haberler


’Arnavutluk’taki Yunan Azınlığın hakları savunulurken, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları ihlal ediliyor’

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor

Elektrik sayaçlarına yasa dışı müdahale eden suç örgütü çökertildi

Soydaşlar Koyunköy’deki hatim etkinliğinde bir araya geldi

Celal Bayar Lisesi mezuniyetinde 102 öğrenci kep attı

BTTÖB Yönetim Kurulu’ndan Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Mehmet Hilmi vefatının 95. yılında kabri başında anılacak

Azınlık okuluna kayıt engeline tepki: Ebeveyn gerekçesiyle iki öğrenci reddedildi

Belçika’da Avramopulos hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği