Anasayfa

26-10-2021
Miçotakis ’Yeşil Orta Doğu Girişimi Zirvesi’ne katıldı
Suudi Arabistan’da liderlerin katılımıyla "Yeşil Orta Doğu Girişimi Zirvesi" düzenlendi.
26 Ekim 2021 Salı

Ortak çevresel taahhütlerin uygulanmasına yönelik iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen "Yeşil Orta Doğu Girişimi Zirvesi" Suudi Arabistan’da yapıldı. Zirveye Başbakan Kiriakos Miçotakis de katıldı.

Başkent Riyad’da düzenlenen Zirve’ye katılanlar arasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Pakistan Başbakanı İmran Han, Tunus Başbakanı Necla Buden Ramazan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Fas Başbakanı Aziz Ahnuş, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife, Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah ve ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry yer aldı.

Zirveye ev sahipliği yapan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, bölgede meydana gelecek fırtınalar için erken uyarı verecek bir merkez kurulacağını açıkladı.

Bölgede sürdürülebilir balıkçılık ve bulut tohumlama olarak bilinen yapay yağmur yağdırma için de merkezlerin kurulacağını duyuran Bin Selman, düşük karbonlu döngüsel ekonomi için iş birliği platformu oluşturulacağını ifade etti.

Bin Selman, Yeşil Orta Doğu Girişimi’nin gelecekteki çalışmalarını desteklemek için kar amacı gütmeyen Yeşil Girişim Vakfı’nın kurulacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Yeşil Orta Doğu Girişimi için 10,4 milyar dolar bütçe ayrıldığı ve bütçenin yüzde 15’inin Suudi Arabistan tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan, ayrıca 23-25 Ekim tarihleri arasında "Yeşil Suudi Girişimi Forumu’na" ev sahipliği yapmıştı.

"Yeşil Suudi Girişimi Forumu" ve "Yeşil Orta Doğu Girişimi Zirvesi" girişimleri, bölgeye 50 milyar ağaç dikmeyi ve tüm dünyadan atmosfere salınan karbon emisyonunu yüzde 10’dan fazla azaltmayı hedef alan bir plan çerçevesinde küresel iklimin istikrarlı bir durumda korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Haberler


AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak

BAKEŞ’ten yeni kitap: ’Kum Saatine Sıkışan Hayatlar’

Gümülcineli Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Mahmutbey Selanikliler Derneği heyetinden Batı Trakya’ya ziyaret

Orman yangınlarında üç itfaiyeci hayatını kaybetti

Cuma günü için yüksek yangın riski uyarısı

Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu