Anasayfa

26-10-2021
Pazarkule Sınır Kapısı modernize edilecek
Türkiye'nin Yunanistan’a açılan İpsala sınır kapısından sonra Pazarkule Sınır Kapısı da modernize edilecek.
26 Ekim 2021 Salı

Türkiye'nin Yunanistan’a açılan İpsala sınır kapısından sonra Pazarkule Sınır Kapısı da modernize edilecek.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık "Pazarkule Gümrük Kapısı önünde Edirne İl Özel İdaresine ait alanın Ticaret Bakanlığına devri" gündemiyle olağanüstü toplanan İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada, Avrupa’ya açılan sınır kapılarından çok büyük lojistik ve yolcu trafiğinin yönetildiğini söyledi.

Sınır kapılarının hacminden bahseden Kınık, daha önce modernize edilen Kapıkule ve Hamzabeyli’nin iş hacmine Bulgaristan sınır kapılarının aynı oranda cevap veremediğinin altını çizdi.

Yunanistan sınır kapılarının da küçük olması nedeniyle Türkiye’deki akışa cevap vermekte zorlandığını vurgulayan Kınık, Edirne şehrine yakın olması nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı’nın çok önemli olduğunu belirtti.

Kasım başında Pazarkule’nin modernizasyonu ile ilgili ihale yapılacağını ifade eden Kınık, "Malumunuz 2013 yılında oradaki arazilerin tahsisi yapılmış ama öncelik sırası alamamış ancak bu yıl ilimizdeki bütün yöneticilerimizin, sayın valimizin, belediye başkanımızın, meclisimizin destekleriyle bakanımızın talimatıyla orayla ilgili bir tasarrufta bulunulacak." ifadelerini kullandı.

Kınık, modernize çalışmalarını gelecek yıl ağustosta bitirilmesinin planlandığı söyledi.

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Güler de Kapıkule’deki yoğunluğun Pazarkule’ye taşınacağını belirterek, Pazarkule’nin modernize haliyle daha güzel bir yapıya kavuşacağını dile getirdi.

Haberler


Serdar Karapaça annesini kaybetti

Hüseyin Zeybek: ’İskeçe ve Doğu Makedonya-Trakya’da buğday üreticisi çaresizlik içinde’

Aspropirgos’ta büyük patlama

EODY’den Batı Nil virüsü uyarısı: Yunanistan’da ilk vaka kaydedildi

Çörekköy’e yeni gümrük kapısı için çalışmalar başlıyor

’Yeniden Başlangıç’ listesinden Egnatia Otoyolu’ndaki gişe muafiyetinin kaldırılmasına tepki

NATO Ankara Zirvesi’nin sonuç bildirisi yayımlandı

Polis ’dur’ ihtarına uymayan genci silahla yaraladı

ABTTF: “EEDA raporunda Batı Trakya Türk toplumunun sorunları görmezden gelindi”

Doğu Makedonya - Trakya bölgesinde nüfus hızla eriyor

Gümülcine Kılıç Anıtı’nda müzik ziyafeti

Miçotakis: ’NATO üyesi ülkelerin hassasiyetleri dikkate alınmalı’