Anasayfa

26-10-2021
Pazarkule Sınır Kapısı modernize edilecek
Türkiye'nin Yunanistan’a açılan İpsala sınır kapısından sonra Pazarkule Sınır Kapısı da modernize edilecek.
26 Ekim 2021 Salı

Türkiye'nin Yunanistan’a açılan İpsala sınır kapısından sonra Pazarkule Sınır Kapısı da modernize edilecek.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık "Pazarkule Gümrük Kapısı önünde Edirne İl Özel İdaresine ait alanın Ticaret Bakanlığına devri" gündemiyle olağanüstü toplanan İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada, Avrupa’ya açılan sınır kapılarından çok büyük lojistik ve yolcu trafiğinin yönetildiğini söyledi.

Sınır kapılarının hacminden bahseden Kınık, daha önce modernize edilen Kapıkule ve Hamzabeyli’nin iş hacmine Bulgaristan sınır kapılarının aynı oranda cevap veremediğinin altını çizdi.

Yunanistan sınır kapılarının da küçük olması nedeniyle Türkiye’deki akışa cevap vermekte zorlandığını vurgulayan Kınık, Edirne şehrine yakın olması nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı’nın çok önemli olduğunu belirtti.

Kasım başında Pazarkule’nin modernizasyonu ile ilgili ihale yapılacağını ifade eden Kınık, "Malumunuz 2013 yılında oradaki arazilerin tahsisi yapılmış ama öncelik sırası alamamış ancak bu yıl ilimizdeki bütün yöneticilerimizin, sayın valimizin, belediye başkanımızın, meclisimizin destekleriyle bakanımızın talimatıyla orayla ilgili bir tasarrufta bulunulacak." ifadelerini kullandı.

Kınık, modernize çalışmalarını gelecek yıl ağustosta bitirilmesinin planlandığı söyledi.

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Güler de Kapıkule’deki yoğunluğun Pazarkule’ye taşınacağını belirterek, Pazarkule’nin modernize haliyle daha güzel bir yapıya kavuşacağını dile getirdi.

Haberler


BTTADK’dan müftü atamalarına tepki: “Çözüm yerine dayatma sürüyor”

Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı

İngiltere’den vatandaşlarına 72 saatlik acil durum hazırlığı çağrısı

Şike soruşturmasında iki muhbirden kritik ipuçları

Müftü atamalarına ABTTF’den tepki

Yunanistan’dan BM’ye Türkiye-Libya mutabakatının geçersizliğine ilişkin mektup

Hüseyin Zeybek’ten yurt dışında çalışan işçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Celal Bayar Lisesi öğrencisi Sema Nur’dan SAT sınavında büyük başarı

Özgür Ferhat, Rodoplu pamuk üreticilerinin zararlarını Meclise taşıdı

Patrik Vartholomeos’un 35. yılına özel ayin

Poşpoş Çayı geçidinde çalışmalar hızlandı

İTB Gençlik Buluşmaları yeni döneme başladı