Anasayfa

27-10-2021
Yunanistan Danıştayı'ndan kurbanlık kesimiyle ilgili önemli karar
Yunanistan Danıştay Mahkemesi, Müslüman ve Yahudi dinlerinin dini ibadet törenlerinde kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesini yasa dışı olarak ilan etti.
27 Ekim 2021 Çarşamba

Yunanistan Danıştay Mahkemesi, Müslüman ve Yahudi dinlerinin dini ibadet törenlerinde kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesini yasa dışı olarak ilan etti.

Danıştay, Müslüman ve Yahudi dinlerinin kutsal günlerinde kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesine imkan veren 2017 yılına ait ortak bakanlık kararını da iptal etti. Yunanistan Danıştayının kararına göre kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesi, Yunan ve AB mevzuatına aykırı olduğu kararlaştırıldı ve yasa dışı olarak ilan edildi.

Söz konusu karar, Yunanistan Hayvan Severler ve Çevre Federasyonu tarafından Danıştay'a başvurmasından sonra alındı. Federasyon yetkilileri, Müslüman ve Yahudilerin bayramlarında kurbanlıkların kesilmesiyle ilgili konulara ele alan düzenlemenin değiştirilmesini talep etmişti. Efthimios Andonopulos başkanlığında ve Hristina Sitara'nın raportörlüğünde karar alan Danıştay Dördüncü Dairesi, Yunanistan Hayvan Severler ve Çevre Federasyonu'nun talebini kabul ederek, kurbanlıkların kesilmesiyle ilgili eski düzenlemeyi iptal etti.


Haberler


Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor

Başkonsolos Aykut Ünal’dan, Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

GTGB Halk Oyunları Ekibi Romanya’daki festivale katıldı

Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül

İskeçe Arenmahalle’de hatim etkinliği

DTİK Balkanlar Kadın Buluşması Kuzey Makedonya’da gerçekleşti