Anasayfa

04-11-2021
Dünya Sağlık Örgütü'nden endişe veren açıklama
Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa bölgesinden sorumlu üst düzey ismi Dr. Kluge bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.
4 Kasım 2021 Perşembe

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri Kluge koronavirüs salgınının etkisini yine hissettirdiğine dikkat çekerek, "Avrupa bir yıl önceye geri döndü ve salgının merkez üssü oldu. Şu anki fark ise daha çok şey biliyoruz ve daha çok şey yapabiliriz." dedi.

Son iki hafta içerisinde 23 ülkenin önlem ve kısıtlamaları artırdığına dikkat çeken Kluge, "Fakat 7 ülkenin yasakları gevşetmesi bende endişe yaratıyor. Taktiğimizi değiştirmeliyiz. Kovid-19'un artmasına reaksiyon göstermek yerine en başta hastalığın bulaşmasını engellemeliyiz." ifadelerini kullandı.

"ŞUBAT AYINA KADAR 500 BİN İNSAN ÖLEBİLİR"

Kluge, "Eğer Avrupa'da ve Orta Asya'da maske kullanımı yüzde 95 seviyelerinde olursa 2022 yılının Şubat ayına kadar kaybedeceğimiz yarım milyon insanın 188.000'ini kurtarabiliriz." dedi.

Kluge, "Avrupa'da Kovid-19'un yayılma hızı endişe yaratıyor. Şu an Avrupa bölgesindeki 53 ülkede hastalığın yayılması büyük bir endişe yaratıyor." ifadesini kullanarak, yeni vakaların rekor seviyeye ulaşmasının arkasında Delta varyantının yattığını söyledi.

Haberler


BTAYTD Darbuka/ritim ekibi Kakava şenlikleri’nde sahne alacak

Zeybek’ten tarım desteklerinin geri istenmesine tepki

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul Atina’da

PASOK’ta deprem: Haris Kastanidis partiden istifa etti

Gümülcine’nin kuzeyinde taşkın riskine karşı proje tamamlandı

Yeni yardım programı haziranda başlıyor

Gümülcine’de geçici trafik düzenlemesi

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

Doğu Makedonya – Trakya bölgesi Varşova’da tanıtıldı

BTTDD Kadın Kollarından Hıdırellez pikniği

Yanıköy sınır yolunda trafik düzenlemesi uzatıldı

BM Özel Raportörü, İsrail’in, ’Yunanistan’ın korkularını kendi çıkarları için kullanacağını’ söyledi