Anasayfa

12-01-2016
Davutoğlu: "Saldırının faili yabancı uyruklu DEAŞ üyesi"
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki saldırının yabancı uyruklu bir IŞİD üyesi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
12 Ocak 2016 Salı

Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin de yabancı olduğunu ifade eden Davutoğlu, failin ise yabancı uyruklu bir IŞİD üyesi olduğunu açıkladı.

Davutoğlu konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

"Terör saldırıları Bazen Paris’te, bazen Londra’da, bazen de ülkemizde, Ankara’da Suruç’ta bugün de İstanbul’da söz konusu olabiliyor.Terör nereden gelmiş olursa olsun, terör eylemi yapan insanlık suçu işlemiş olur. Terör örgütlerine karşı açık bir tavır sergiledik.

Ortaya çıkan boşluktan istifade eden DEAŞ terör örgütünün eylemleri en barbar örnekler arasındadır. Paris saldırısında dayanışmamızı gösterdik. Bugün ülkemizde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Bu misafirlerimiz bizim için aziz ve değerlidir.

Onlar Türkiye’yi tanımak için gelmişlerdi. Her şeyden önce hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biraz önce görüştüğüm Merkel’e de taziyelerini sundum.

Bu saldırı Türkiye’nin demokratik ortamını etkileyemeyecektir. Sadece orada bulunanları değil, bütün Türkiye’yi hedef aldı.
Saldırının failinin yabancı uyruklu DEAŞ mensubu olduğu anlaşıldı. Bu eylemi gerçekleştiren failin bütün bağlantıları ortaya çıkarılacak."

Haberler


Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü

Yunanistan: AB, Grönland için Danimarka’ya destek vermeli

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplanıyor

Euro Bölgesi’nde kamu borcu oranı yükseldi, en yüksek oran Yunanistan’da

Işık Sadık Ahmet, YTB Başkanı Abdulhadi Turus’u ziyaret etti