Anasayfa

30-11-2021
Özgür Ferhat'tan 100 euroluk para cezasına tepki
SİRİZA Partisi Rodop İl Örgütü Başkan Vekili ve milletvekili adayı Özgür Ferhat, aşı olmayan 60 yaş üstü vatandaşlar için açıklanan 100 euro para cezasına tepki gösterdi.
30 Kasım 2021 Salı

SİRİZA Partisi Rodop İl Örgütü Başkan Vekili ve milletvekili adayı Özgür Ferhat, aşı olmayan 60 yaş üstü vatandaşlar için açıklanan 100 euro para cezasına tepki gösterdi.

Ferhat, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin 60 yaş ve üzeri aşı olmayanlara 16 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulamaya koyacağı para cezasının yanlış bir uygulama olduğunu vurguladı.

Özgür Ferhat açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Toplamda 600 bin emekli ve yaşlımızı ilgilendiren bu karar cezai işlem hükmünde sayılıp her ay bu miktarı bu insanlarımız bir şekilde devlete ödemek zorunda kalacak.

Bu ve buna benzer cezalandırıcı uygulamalar diğer toplumu oluşturan yaş gruplarına da sıçramayacağının şu an bir garantisi yok. Kasalar boşaldıkça halkın üzerindeki keyfi uygulamalar ve baskılar devam edecektir. Kamu sağlığını cezai işlemle ve para cezasıyla sağlamaya çalışan bir idari yönetimin siyasi olarak kaderi çizilmiştir. Halka ödemeleri gereken bir sürü sosyal yardımlar ve borçları varken, durduk yere milletin üç kuruş emekli maaşına ve kıt kanaat geçimini sağlayan dar gelirli aile bütçesine göz dikmeleri, insanların ekonomi ve pandemi açısından bir kez daha kara kış ile karşı karşıya kalacaklarını göstermektedir. Bu büyük ve çetin geçecek süreçte biz insanlarımızı yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz."

Haberler


Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

Hrisohoidis Meriç bölgesinde incelemelerde bulundu

Levent Sadık Ahmet’ten İpsala’da yaban mersini yatırımı

BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor