Anasayfa

21-01-2016
Tarım Bakanı Apostolu çiftçileri ilgilendiren konuları Gümülcine'den açıkladı
Tarım Bakanı Vangelis Apostolu, Gümülcine ziyaretinde yeni sosyal güvenlik yasası ve çiftçileri ilgilendiren vergilendirme yasasıyla ilgili bilgi verdi.
21 Ocak 2016 Perşembe

Yeni vergi yasasının 2016 yılı gelirlerini kapsayacağını ve 2017 yılından itibaren vatandaşı etkileyeceğini belirten Apostolu, 12.000 euro'ya kadar olan çiftçi desteklerinin vergilendirme dışında tutulacağını kaydetti.

Bakan Apostolu, çiftçilerin ödediği OGA (Tarım Sigortası) primlerinin 2019 yılına kadar aşamalı olarak artacağını belirterek, "Bugün bir çiftçi ortalama yılda 946 euro OGA primi ödüyor. Bu rakam 1.544 euro olacak. ancak bu bir yıl içinde değil aşamalı olarak olacak. 1.544 euro'ya 2019 yılında ulaşacak." dedi. OGA primlerinin 2019 yılına kadar yüzde 63'lük bir artışa ulaşacağını ifade eden Apostolu, hükümetin kreditörlerle yapacağı müzakerelerde bu rakamı aşağılara çekmeye çalışacağını söyledi. Apostolu, çiftçilerin yarıya yakınının OGA primlerini düzenli olarak ödeyemediğini de dile getirdi.

Tarım Bakanı Vangelis Apostolu Gümülcine'de yaptığı açıklamada, Yunanistan'da üretilen tütün için dünyaca ünlü Phillips Morris şirketi ile bir anlaşma imzalamak üzere olduklarını ifade ederek, 10 - 15 gün içinde imzalanacak anlaşmanın tütün üreticileri için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Apostolu ayrıca, çiftçi borçlarının primlerden tutulması konusunda yeni bir düzenlemeye gideceklerini söyledi. Düşük gelirli çiftçileri korumak istediklerini anlatan Apostolu, 5.000 euro'ya kadar olan primlerin yüzde 10'u, 10.000 euro'ya kadar olan primlerin yüzde 20'sinin kesilebileceğini belirtti. Apostolu, 10.000 euro'nun üzerinde olan primlerin ise yüzde 50'sinin borç için kesilebileceğini kaydetti.

Haberler


Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı