Anasayfa

14-12-2021
'Eğitim mücadelesinde halkımızla birlikteyiz'
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, 17 Aralık Cuma günü azınlık okullarında yapılacak eyleme desteğini açıkladı. GÜNDEM'in sorularını yanıtlayan müftü Mete, Yunan devletinin her geçen gün azınlık eğitimiyle ilgili azınlığın hak ve kazanımlarını ortadan kaldırdığını belirterek, eylem kararını desteklediğini söyledi.
14 Aralık 2021 Salı

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, 17 Aralık Cuma günü azınlık okullarında yapılacak eyleme desteğini açıkladı. GÜNDEM'in sorularını yanıtlayan müftü Mete, Yunan devletinin her geçen gün azınlık eğitimiyle ilgili azınlığın hak ve kazanımlarını ortadan kaldırdığını belirterek, eylem kararını desteklediğini söyledi.

Müftü Ahmet Mete şöyle konuştu: "Azınlık eğitimiyle ilgili bir çok sorunumuz var. Aslında Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın bir çok sorunu var. Eğitimde de, diğer konularda da devletin bize yaklaşımını tasvip etmek mümkün değil. Eğitim konularında tabii ki encümen heyetlerimizle birlikteyiz. Çocukların anne babalarıyla birlikteyiz. Son dönemde azınlığa sorulmadan, danışılmadan okullarımızdaki Cuma günü programı değiştirildi. Belki basit gibi görünebilir ama Cuma namazından önce okulların paydos olması bizim bir hakkımızdı. Ve bu hak yavaş yavaş elimizden alındı. Bütün diğer haklarımız alındığı gibi. Diğer sorunlar ve konularda olduğu gibi azınlık insanına, azınlık kurumuna sormadan, danışmadan karar alınıyor ve bu böyle olacak diye dikte ediliyor. İşte azınlık insanını bu yaklaşıma olan tepkisini ifade edeceği 17 Aralık Cuma günü yapılacak eylemi müftülük olarak, şahıslar olarak destekliyoruz."

Batı Trakya Türk azınlığının, liderlerin, kurum ve kuruluşların etrafında kenetlenme vaktinin geldiğini vurgulayan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, "Karşımızdaki devlet, organize bir devlettir. Dolayısıyla bizim de organize olmamız lazım. Batı Trakya Türk Azınlığı olarak gasp edilen haklarımızın kazanılması ve elimizden alınmaması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Biz İskeçe müftülüğü olarak bu uğurda verilecek mücadelede her zaman halkımızla beraberiz ve beraber olmaya da devam edeceğiz. Eğitim mücadelesinde halkımızla, insanımızla birlikteyiz. Hep beraber hareket edeceğiz. Alınan eylem kararı çok yerinde bir karardır. Azınlık mensubu tüm veliler de çok dikkatli hareket etmeli ve buna destek vermelidir." diye konuştu.

Haberler


Işık Sadık Ahmet, TİKA Başkanı Abdullah Eren’i ziyaret etti

Erdoğan - Miçotakis görüşmesi kesinleşti

ABTTF: “ABD’nin Yunanistan İnsan Hakları Raporunda Türk azınlığın maruz kaldığı ihlaller göz ardı edilmiştir”

WMO: Dünyanın su kaynakları giderek artan bir baskı altında

Yunanistan, AB’nin İsrail’e yaptırım uygulamasına karşı çıkıyor

Son ankette YDP önde, Çipras yeniden gündemde

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 2 kişi hayatını kaybetti

Bankalardan “step up” konut kredisi müşterilerine yeni seçenekler

Dedeağaç ile Odessa’yı bağlayacak yeni karayolu gündemde

Bağcılar Belediyesinden Batı Trakya ziyareti

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu seçimleri gerçekleşti

Zervudakis ve Kana’dan Gümülcine’de ücretsiz müzik ziyafeti