Anasayfa

12-01-2022
Önlemler 23 Ocak'a kadar uzatıldı
Sağlık Bakanlığı, Kovid -19 salgını nedeniyle uygulanan önlemlerin 23 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.
12 Ocak 2022 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı, bilim kurulunun raporunu dikkate alarak geçtiğimiz günlerde ilan edilen yeni önlemlerin bir süre daha uzatılmasını kararlaştırdı.

Bugün (12 Ocak Çarşamba) toplanan bilim kurulunun ülkedeki epidemiyolojik durumu değerlendirdiği ve yılbaşı öncesinde alınan önlemlerin bir hafta daha uzatılmasını kararlaştırdığı ifade edildi.

Öte yandan, Eğitim Bakan Yardımcısı Zetta Makri yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulduğu takdirde okullarda uygulanan önlemlerle ilgili protokolün değiştirilebileceğini belirtti.

Okulların yeninden açılmasından sonra iki gün içinde yaklaşık 25 bin vakanın tespit edildiğini kaydeden Makri, bu vakaların okulların kapalı olduğu dönemde oluştuğunu ve büyük çoğunluğunun asemptomatik olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı söz konusu vakaların self testler sayesinde ortaya çıktığını vurguladı ve "Bu sayede vakaların daha çok artmasının önüne geçilmiş oldu" diye konuştu.

Makri, Kovid -19 virüsünün bulaştığı öğrenci ve veliler için izin verilmesini öngören özel düzenleme için çalışmaların devam ettiğini de açıkladı.

Haberler


Mehmet İmamoğlu’nun ikinci kitabı tanıtıldı

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Atina’daki çiftçi mitingine katıldı

Şiddetli yağış ve fırtına uyarısı

İskeçe’de “Kitap ve Kadın” etkinliğine yoğun ilgi

Maria Karistianu’dan Miçotakis – Erdoğan görüşmesine sert eleştiri

Dendias: “Trakya’nın stratejik önemi büyük”

AB, son 10 yılda daha da yaşlandı

STK’lardan AB’ye uyarı: Yunanistan’da hukukun üstünlüğü geriliyor

İTB bayramda ‘Aile Gecesi’ne hazırlanıyor

Seçilmiş Müftülerden Yunanistan’ın “Dini Mekanlar” raporuna tepki

Çiftçiler Sintagma Meydanı’nda toplanıyor

Kosova’da ilk kez Türk Başbakan Yardımcısı