Anasayfa

12-01-2022
Önlemler 23 Ocak'a kadar uzatıldı
Sağlık Bakanlığı, Kovid -19 salgını nedeniyle uygulanan önlemlerin 23 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.
12 Ocak 2022 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı, bilim kurulunun raporunu dikkate alarak geçtiğimiz günlerde ilan edilen yeni önlemlerin bir süre daha uzatılmasını kararlaştırdı.

Bugün (12 Ocak Çarşamba) toplanan bilim kurulunun ülkedeki epidemiyolojik durumu değerlendirdiği ve yılbaşı öncesinde alınan önlemlerin bir hafta daha uzatılmasını kararlaştırdığı ifade edildi.

Öte yandan, Eğitim Bakan Yardımcısı Zetta Makri yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulduğu takdirde okullarda uygulanan önlemlerle ilgili protokolün değiştirilebileceğini belirtti.

Okulların yeninden açılmasından sonra iki gün içinde yaklaşık 25 bin vakanın tespit edildiğini kaydeden Makri, bu vakaların okulların kapalı olduğu dönemde oluştuğunu ve büyük çoğunluğunun asemptomatik olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı söz konusu vakaların self testler sayesinde ortaya çıktığını vurguladı ve "Bu sayede vakaların daha çok artmasının önüne geçilmiş oldu" diye konuştu.

Makri, Kovid -19 virüsünün bulaştığı öğrenci ve veliler için izin verilmesini öngören özel düzenleme için çalışmaların devam ettiğini de açıkladı.

Haberler


Hastanelerde randevu sistemi 1 Ekim’den itibaren değişiyor

Kozlukebir Belediyesine yol yatırımları

Türkiye’nin yeni Rodos Başkonsolosu göreve başladı

Et fiyatları yüzde 6,2 arttı

Yunanistan’daki koyun – keçi çiçeği vakalarının yüzde 40’ı Batı Trakya’da

Gümülcine’deki Osmanlı eseri tarihi adliye sarayı için restorasyon çağrısı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere destek projesi

“Hüseyinler” yeni adresinde hizmete başladı

Zeybek’ten “Amalthea” desteği için hükümete sert eleştiri

ABTTF Başkanı Habipoğlu azınlık okullarına yönelik uygulamaları eleştirdi

Andreas Loverdos Yeni Demokrasi Partisine katıldı

BM Filistin Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu: İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR