Anasayfa

12-01-2022
Önlemler 23 Ocak'a kadar uzatıldı
Sağlık Bakanlığı, Kovid -19 salgını nedeniyle uygulanan önlemlerin 23 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.
12 Ocak 2022 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı, bilim kurulunun raporunu dikkate alarak geçtiğimiz günlerde ilan edilen yeni önlemlerin bir süre daha uzatılmasını kararlaştırdı.

Bugün (12 Ocak Çarşamba) toplanan bilim kurulunun ülkedeki epidemiyolojik durumu değerlendirdiği ve yılbaşı öncesinde alınan önlemlerin bir hafta daha uzatılmasını kararlaştırdığı ifade edildi.

Öte yandan, Eğitim Bakan Yardımcısı Zetta Makri yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulduğu takdirde okullarda uygulanan önlemlerle ilgili protokolün değiştirilebileceğini belirtti.

Okulların yeninden açılmasından sonra iki gün içinde yaklaşık 25 bin vakanın tespit edildiğini kaydeden Makri, bu vakaların okulların kapalı olduğu dönemde oluştuğunu ve büyük çoğunluğunun asemptomatik olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı söz konusu vakaların self testler sayesinde ortaya çıktığını vurguladı ve "Bu sayede vakaların daha çok artmasının önüne geçilmiş oldu" diye konuştu.

Makri, Kovid -19 virüsünün bulaştığı öğrenci ve veliler için izin verilmesini öngören özel düzenleme için çalışmaların devam ettiğini de açıkladı.

Haberler


ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorununu BM İnsan Hakları Konseyine taşıdı

İTB Gençlik Kolu iftarda buluştu

Başbakan Miçotakis Dedeağaç’a geliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu iftarda buluştu

Erdoğan: Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını Miçotakis’e aktardık

Toplu iftar sofrası bu kez Şapçı’da kuruldu

Kararsız seçmende rekor artış

Milletvekili Zeybek: “İlerici muhalefetin iş birliği yapması şart”

Askerlik sistemi değişiyor, temel eğitim 10 haftaya çıkarıldı

Meriç ovası göle döndü

Uzun süreli işsizlere emeklilik için prim desteği

Yunanistan Kupası’nı, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos kazandı