Anasayfa


12-01-2022
‘Çocuklarının testleri pozitif çıkan ebeveynlere idari izin sağlanmalıdır’
Değişim Hareketi milletvekilleri ve partinin Sosyal İşler Komitesi üyeleri Yorgos Mulkiotis, Andreas Pulas, Burhan Baran ve Yorgos Fragidis, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sağlık Bakanına soru yönelterek, çocuklarının Kovid -19 testleri pozitif olan çalışan ebeveynlere idari izin verilmesini talep ettiler.
12 Ocak 2022 Çarşamba

Değişim Hareketi milletvekilleri ve partinin Sosyal İşler Komitesi üyeleri Yorgos Mulkiotis, Andreas Pulas, Burhan Baran ve Yorgos Fragidis, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sağlık Bakanına soru yönelterek, çocuklarının Kovid -19 testleri pozitif olan çalışan ebeveynlere idari izin verilmesini talep ettiler.

Soru önergesinde şu ifadelere yer verildi: “10 Ocak 2022 tarihinde okula dönmek için yapılan self testlerden 15 bin öğrencinin testinin pozitif bulunduğu ve bir sonraki gün tekrarlanan bu self testlerde öğrenci ve öğretmenler arasında 9 bin 688 kişinin daha pozitif bulunduğu açıklandı. Ancak Hükümet, Covid-19 testleri pozitif bulunan çocukların çalışan ebeveynlerine idari izin verilmesi konusunda herhangi bir imkan sağlamamakla virüsün aşırı yayılması konusunda çok ciddi bir risk almaktadır.

"4682/2020 sayılı Devlet Kanunun 2. maddesi,11/3/2020 tarihinde yayınlanan genelge ile onaylanan idari izin, kreşlere ve anaokullarına kayıtlı olan veya ilkokul ve ortaokullarda okuyan çocukların çalışan ebeveynleri ile ilgilidir. Aynı zamanda özel eğitim alan engelli öğrencileri de kapsamaktadır. Böylelikle COVID-19 virüsünün yayılmasını önlemek için okulların kapatılması ve de özel eğitim birimlerinin faaliyetlerinin durdurulması durumunda çalışan ebeveynler idari izne hak kazanmaktadırlar.

Ne yazık ki neredeyse iki yıl sonra ülke pandemi ile halen mücadeleye devam ederken, hükümet okulları normal şekilde açmaya karar verdi.

Ancak,
10 Ocak 2022'de okula dönmek için yapılan self testlerden15.000 öğrencinin koronavirüse pozitif bulunduğu" ve "bir sonraki gün tekrarlanan bu self testlerde öğrenciler ve öğretmenler arasında 9 bin 688 kişinin testlerinin daha pozitif bulunduğu açıklandı.

Son yedi günün (Worldometers) verilerine göre Yunanistan, Avrupa Birliğindeki her ülkenin nüfusu ile kıyaslandığında, vaka sayısında üçüncü, ölümlerde ise altıncı sırada yer almaktadır.

Çocuklarının Covid -19 testleri pozitif olarak saptanan çalışan ebeveynlere idari iznin öngörülmemesi ve normal şekilde çalışmaya devam etmeleri koronavirüsün yayılma riskini arttırmaktadır.

Koronavirüs bulaşmış olan çocukların bakımı için ve aynı zamanda halk sağlığının korunması için çalışan ebeveynlerine idari izin verilmesi gerekli olmaktadır.

Evden çalışanların sayısı, ülkedeki toplam çalışanlara kıyasen düşük orantıda bulunmaktadır.
Yukarıdaki bahsi geçen konulara değinerek sayın bakanlara soruyoruz:
1. Çocuklarına koronavirüs teşhisi konan çalışanların çocuklarına gereken bakımı sağlayabilmeleri konusunda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

2. Çocuklarına koronavirüs bulaşan ve de evden çalışmanın mümkün olmadığı kamu ve özel sektörde çalışanlar için idari izin verilmesi konusunda ne gibi kararlar almayı düşünüyorsunuz?”

Haberler


DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun

Eyalette orman yangınlarına hazırlık toplantısı

Varufakis: ‘Almanya, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor’

Azınlık milletvekilleri İTB genel kuruluna katıldıkları için hedef gösterildi

İşçiler 24 saatlik genel greve gitti

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

İskeçe Türk Birliğinden ‘Çocuklar Eğleniyor’ etkinliği

YDP cezaevindeki Fredi Beleri’yi AP aday listesine aldı

Soğuk ve yağışlı hava geliyor