Anasayfa

13-01-2022
Batı Trakyalı gençlerden Ankara gezisi
İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Yeni Nesil Kolu ve DEB Partisi Gençlik Kolları üyelerinin katılımıyla Ankara gezisi düzenlendi.
13 Ocak 2022 Perşembe



İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Yeni Nesil Kolu ve DEB Partisi Gençlik Kolları üyelerinin katılımıyla Ankara gezisi düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) düzenlediği, Dr. Sadık Ahmet’in doğumunun 75’inci yılında anma programına katılan gençler, üç gün boyunca Ankara’da ziyaretlerde bulundu.

Batı Trakyalı gençler Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabirde bulunan müzeler ziyaret edilerek, gençlere tarihi ve kültürel bilgiler verildi. Gezinin ikinci gününde gençlerimiz Ankara’da ilk meclis binasını ziyaret ederek Cumhuriyetin tarihi yönetim binasını, dokusu ve mimari özellikleri ile dönemin yöneticilerinin odalarını görme fırsatı buldular.

Anadolu Medeniyetleri Müzesini de ziyaret eden gençler, Anadolu’da yaşamış olan tüm medeniyetlerden kalan kalıntılar karşısında büyük bir ilgi ile müzede bulunan tüm eserleri incelediler.

GENÇLER DR. SADIK AHMET'İ ANMA ETKİNLİÄžİNE KATILDI

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu üyeleri, GTGB Yeni Nesil Kolu üyeleri ve DEB Partisi Gençlik Kolları üyelerinden oluşan ekip, 7 Ocak Cuma günü Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet için düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Program, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleşti. Program öncesinde Dr. Sadık Ahmet’e ait eşyalar ve fotoğraflar sergilendi. Anma programında Dr. Sadık Ahmet adına yazılan kitabın tanıtımı yapıldı ve kitaptan öğrencilere de hediye edildi. Batı Trakyalı gençler etkinlikte, YTB Başkanı Abdullah Eren ve diğer yetkililerle de tanışma ve konuşma fırsatı buldu.

Ankara ziyaretine katılan gençler, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Haberler


Hastanelerde randevu sistemi 1 Ekim’den itibaren değişiyor

Kozlukebir Belediyesine yol yatırımları

Türkiye’nin yeni Rodos Başkonsolosu göreve başladı

Et fiyatları yüzde 6,2 arttı

Yunanistan’daki koyun – keçi çiçeği vakalarının yüzde 40’ı Batı Trakya’da

Gümülcine’deki Osmanlı eseri tarihi adliye sarayı için restorasyon çağrısı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere destek projesi

“Hüseyinler” yeni adresinde hizmete başladı

Zeybek’ten “Amalthea” desteği için hükümete sert eleştiri

ABTTF Başkanı Habipoğlu azınlık okullarına yönelik uygulamaları eleştirdi

Andreas Loverdos Yeni Demokrasi Partisine katıldı

BM Filistin Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu: İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR