Anasayfa


13-01-2022
Batı Trakyalı gençlerden Ankara gezisi
İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Yeni Nesil Kolu ve DEB Partisi Gençlik Kolları üyelerinin katılımıyla Ankara gezisi düzenlendi.
13 Ocak 2022 Perşembe



İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Yeni Nesil Kolu ve DEB Partisi Gençlik Kolları üyelerinin katılımıyla Ankara gezisi düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) düzenlediği, Dr. Sadık Ahmet'in doğumunun 75'inci yılında anma programına katılan gençler, üç gün boyunca Ankara'da ziyaretlerde bulundu.

Batı Trakyalı gençler Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabirde bulunan müzeler ziyaret edilerek, gençlere tarihi ve kültürel bilgiler verildi. Gezinin ikinci gününde gençlerimiz Ankara'da ilk meclis binasını ziyaret ederek Cumhuriyetin tarihi yönetim binasını, dokusu ve mimari özellikleri ile dönemin yöneticilerinin odalarını görme fırsatı buldular.

Anadolu Medeniyetleri Müzesini de ziyaret eden gençler, Anadolu'da yaşamış olan tüm medeniyetlerden kalan kalıntılar karşısında büyük bir ilgi ile müzede bulunan tüm eserleri incelediler.

GENÇLER DR. SADIK AHMET’İ ANMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu üyeleri, GTGB Yeni Nesil Kolu üyeleri ve DEB Partisi Gençlik Kolları üyelerinden oluşan ekip, 7 Ocak Cuma günü Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet için düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Program, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleşti. Program öncesinde Dr. Sadık Ahmet'e ait eşyalar ve fotoğraflar sergilendi. Anma programında Dr. Sadık Ahmet adına yazılan kitabın tanıtımı yapıldı ve kitaptan öğrencilere de hediye edildi. Batı Trakyalı gençler etkinlikte, YTB Başkanı Abdullah Eren ve diğer yetkililerle de tanışma ve konuşma fırsatı buldu.

Ankara ziyaretine katılan gençler, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Haberler


İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret