Anasayfa

15-01-2022
Yunanistan’ın sığınmacıları darp ederek denize bıraktığı öne sürüldü
Yunan güvenlik güçlerinin, 25 sığınmacıyı darp ettikten sonra açık denize bıraktığı iddia edildi.
15 Ocak 2022 Cumartesi

Ege'deki sığınmacıların karşılaştıkları sorunları dile getiren sivil inisiyatif grubu "Aegean Boat Report"un yaptığı yazılı açıklamada, 9 Ocak'ta 25 sığınmacıyı taşıyan bir teknenin Midilli Adası’na ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, sığınmacıların Midilli'de olduklarına dair fotoğraf, video ve sesli mesaj gönderdikleri aktarıldı.

Paylaşılan görüntülerde ormanlık alanda saklanan sığınmacıların kıyafetlerinin ıslak olduğunun görüldüğü belirtilen açıklamada, sığınmacıların aynı zamanda geceyi yiyecek ve su olmadan geçirdiği kaydedildi.

Açıklamada, sığınmacıların, 10 Ocak'ta Aegean Boat Report'a yeniden ulaşıp polisin kendilerini bulduğunu ve denizin ortasında bir tekneye bıraktıklarına dair bir sesli mesaj gönderdiği vurgulandı.

Daha sonra Türk Sahil Güvenlik birimlerinin 25 kişilik sığınmacı grubun Seferhisar açıklarında bulunduğunu Aegean Boat Report'a ilettiği ifade edilen açıklamada, sığınmacılara ait oldukları belirtilen ses kayıtlarının detaylarına yer verildi.

Haberler


Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 17 Kasım terör örgütü liderinin serbest bırakılmasına tepki

Başkonsolos Ünal, Hemetli köyünü ziyaret etti

Telefon dinlemeleri için araştırma komisyonuna YDP engeli

TOÇEK “Bin Nefes Bir Ses” festivalinde

Peti Perka: “İsrail’e karşı hükümetleri yalnız halk baskısı durdurabilir”

Dedeağaç – Kumçiftliği – Çirmen seferleri durduruluyor

Eyaletin altı aylık turizm tanıtım programı tamamlandı

Maria Karistianu partisini açıkladı: “Demokrasi için Umut”

GTGB yönetiminden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Gümülcine Belediyesi tarım yolları ve sokak aydınlatmalarını yeniledi