Anasayfa

15-01-2022
Yunanistan’ın sığınmacıları darp ederek denize bıraktığı öne sürüldü
Yunan güvenlik güçlerinin, 25 sığınmacıyı darp ettikten sonra açık denize bıraktığı iddia edildi.
15 Ocak 2022 Cumartesi

Ege'deki sığınmacıların karşılaştıkları sorunları dile getiren sivil inisiyatif grubu "Aegean Boat Report"un yaptığı yazılı açıklamada, 9 Ocak'ta 25 sığınmacıyı taşıyan bir teknenin Midilli Adası’na ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, sığınmacıların Midilli'de olduklarına dair fotoğraf, video ve sesli mesaj gönderdikleri aktarıldı.

Paylaşılan görüntülerde ormanlık alanda saklanan sığınmacıların kıyafetlerinin ıslak olduğunun görüldüğü belirtilen açıklamada, sığınmacıların aynı zamanda geceyi yiyecek ve su olmadan geçirdiği kaydedildi.

Açıklamada, sığınmacıların, 10 Ocak'ta Aegean Boat Report'a yeniden ulaşıp polisin kendilerini bulduğunu ve denizin ortasında bir tekneye bıraktıklarına dair bir sesli mesaj gönderdiği vurgulandı.

Daha sonra Türk Sahil Güvenlik birimlerinin 25 kişilik sığınmacı grubun Seferhisar açıklarında bulunduğunu Aegean Boat Report'a ilettiği ifade edilen açıklamada, sığınmacılara ait oldukları belirtilen ses kayıtlarının detaylarına yer verildi.

Haberler


Seyyid Ali Sultan Dergahı inanç önderlerinden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Hükümet – çiftçi görüşmeleri öncesi komite krizi

Kış sezonu indirim dönemi başladı

BTAYTD olağan genel kurula hazırlanıyor

İskeçe’de 5 kişilik suç şebekesi çökertildi

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Miraç Kandili mesajı

Kar ve buzlanma nedeniyle Kozlukebir ve Mustafçova’da okullar tatil

Soğuk hava ve kar uyarısı

Azınlığın iradesi nerede, milletvekili nerede?

Dedeağaç’ta fırtına büyük hasara yol açtı

Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”