Anasayfa

15-01-2022
Yunanistan’ın sığınmacıları darp ederek denize bıraktığı öne sürüldü
Yunan güvenlik güçlerinin, 25 sığınmacıyı darp ettikten sonra açık denize bıraktığı iddia edildi.
15 Ocak 2022 Cumartesi

Ege'deki sığınmacıların karşılaştıkları sorunları dile getiren sivil inisiyatif grubu "Aegean Boat Report"un yaptığı yazılı açıklamada, 9 Ocak'ta 25 sığınmacıyı taşıyan bir teknenin Midilli Adası’na ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, sığınmacıların Midilli'de olduklarına dair fotoğraf, video ve sesli mesaj gönderdikleri aktarıldı.

Paylaşılan görüntülerde ormanlık alanda saklanan sığınmacıların kıyafetlerinin ıslak olduğunun görüldüğü belirtilen açıklamada, sığınmacıların aynı zamanda geceyi yiyecek ve su olmadan geçirdiği kaydedildi.

Açıklamada, sığınmacıların, 10 Ocak'ta Aegean Boat Report'a yeniden ulaşıp polisin kendilerini bulduğunu ve denizin ortasında bir tekneye bıraktıklarına dair bir sesli mesaj gönderdiği vurgulandı.

Daha sonra Türk Sahil Güvenlik birimlerinin 25 kişilik sığınmacı grubun Seferhisar açıklarında bulunduğunu Aegean Boat Report'a ilettiği ifade edilen açıklamada, sığınmacılara ait oldukları belirtilen ses kayıtlarının detaylarına yer verildi.

Haberler


Gebecili köyünde facia: Bir çocuk öldü, kardeşi yoğun bakımda

Asimilasyona karşı direnişin 41. yılı: Bulgaristan Türkleri şehitlerini andı

Çiftçi eylemleri tatilcileri de etkiledi

Dendias İskeçe’de drone üretim tesisini inceledi

Bahçeköy ve Çörekköy gümrük kapıları yenileniyor

Yassıköy Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor

Rodop Eczacılar Odasının yeni başkanı Gülden Hüseyinoğlu oldu

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden hastanelerde görev yapan doktorlara maddi destek

Homburg Derneğinden Aile Gecesi

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan birlik ve gelecek vurgusu

Libya Silahlı Kuvvetleri Komutanı’nın bulunduğu uçak Ankara’da düştü: 8 ölü