Anasayfa

21-01-2022
Aşılar AB'de yarım milyon insanın hayatını kurtardı
Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa Bölge Ofisine göre, Kovid-19 aşıları olmasaydı 60 yaş ve üzeri yaklaşık bir milyon kişi salgından ölecekti.
21 Ocak 2022 Cuma

Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa Bölge Ofisine göre, Kovid-19 aşıları olmasaydı 60 yaş ve üzeri yaklaşık bir milyon kişi salgından ölecekti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar sayesinde yaklaşık yarım milyon hayatın kurtarıldığı değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ yaptığı bir çalışmada, iki senaryoyu inceliyor. İlk senaryoya göre, aşı olmasaydı 60 yaş ve üzeri yaklaşık bir milyon insan Kovid'ten ölecekti.

DSÖ'ye göre ayrıca yaklaşık yarım milyon insanın hayatı da aşılar sayesinde kurtarıldı. Kovid-19 aşıları ölüm oranını yüzde 51 azalttı.

İskoçya gibi aşıların erken başladığı ve aşı düzeyinin yüksek olduğu ülkelerde, kurtarılan hayat sayısının da daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Haberler


Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 17 Kasım terör örgütü liderinin serbest bırakılmasına tepki

Başkonsolos Ünal, Hemetli köyünü ziyaret etti

Telefon dinlemeleri için araştırma komisyonuna YDP engeli

TOÇEK “Bin Nefes Bir Ses” festivalinde

Peti Perka: “İsrail’e karşı hükümetleri yalnız halk baskısı durdurabilir”

Dedeağaç – Kumçiftliği – Çirmen seferleri durduruluyor

Eyaletin altı aylık turizm tanıtım programı tamamlandı

Maria Karistianu partisini açıkladı: “Demokrasi için Umut”

GTGB yönetiminden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Gümülcine Belediyesi tarım yolları ve sokak aydınlatmalarını yeniledi