Anasayfa

21-01-2022
Aşılar AB'de yarım milyon insanın hayatını kurtardı
Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa Bölge Ofisine göre, Kovid-19 aşıları olmasaydı 60 yaş ve üzeri yaklaşık bir milyon kişi salgından ölecekti.
21 Ocak 2022 Cuma

Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa Bölge Ofisine göre, Kovid-19 aşıları olmasaydı 60 yaş ve üzeri yaklaşık bir milyon kişi salgından ölecekti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar sayesinde yaklaşık yarım milyon hayatın kurtarıldığı değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ yaptığı bir çalışmada, iki senaryoyu inceliyor. İlk senaryoya göre, aşı olmasaydı 60 yaş ve üzeri yaklaşık bir milyon insan Kovid'ten ölecekti.

DSÖ'ye göre ayrıca yaklaşık yarım milyon insanın hayatı da aşılar sayesinde kurtarıldı. Kovid-19 aşıları ölüm oranını yüzde 51 azalttı.

İskoçya gibi aşıların erken başladığı ve aşı düzeyinin yüksek olduğu ülkelerde, kurtarılan hayat sayısının da daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Haberler


Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği

Şaban Bandak’tan bayram mesajı

Zeynep Tevfikoğlu’ndan bayam tebriği

Rıdvan Molla İsa’dan Kurban Bayramı tebriği

Sedat Hasan’dan bayram tebriği

Ahmet Osman Pehlivan’dan bayram mesajı

Sibel Mustafaoğlu’ndan bayram mesajı

Fatih İsmailko’dan bayram mesajı

Salih Yörük’ten bayram tebriği