Anasayfa

21-01-2022
Şiddetli soğuk istilası başlıyor!
Yaklaşık bir hafta sürecek olan soğuk ve yağışlı hava akşam saatlerinden itibaren başladı.
21 Ocak 2022 Cuma

Yaklaşık bir hafta sürecek olan soğuk ve yağışlı hava akşam saatlerinden itibaren başladı.

"Elpida" (Umut) adı verilen yağışlı ve soğuk hava dalgasının en önemli özelliği uzun süre devam edecek şiddetli soğuk olacak. Bu geceden itibaren özellikle kuzey Yunanistan'da hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi bekleniyor.

Soğuk havanın Perşembe gününe kadar devam edeceği açıklandı. Buzlanma ve don olayının ülke genelinde yaklaşık bir hafta boyunca etkili olacağı ifade edildi.

Batı Trakya'da da akşam saatlerinden itibaren birçok bölgede hafif yağmur görüldü. Hava sıcaklığının düşmesiyle özellikle yüksek kesimlerde ise kar yağışı başladı. Gece geç saatlerde hava sıcaklığının daha da düşmesiyle kar yağışının alçak kesimlerde de başlaması bekleniyor. Kar yağışının yarın da (21 Ocak Cumartesi) devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu arada, yarından itibaren soğuğun şiddetini arttıracağı ifade edildi.

Devlet kurumları soğuk ve yağışlı havayla ilgili olarak alarma geçti. Vatandaşı Koruma Bakanlığı'nda bugün gerçekleştirilen toplantıda durum değerlendirmesi yapıldı ve alınan önlemler masaya yatırıldı. Kar yağışının Pazar günü birçok bölgede şiddetini kaybedeceği, ancak Pazartesi gününden itibaren ülkenin büyük bir bölümünde yeniden başlayacağı bildirildi. Şiddetli soğuğun ise Perşembe gününden sonra etkisini nispeten kaybetmesi bekleniyor.

Haberler


Miçotakis: Erdoğan ile görüşme Şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti